Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan på väg bort

Han har varit Assyriskas bästa spelare denna säsong. Nu tyder det mesta på att Ceyhun Eris lämnar Södertäljelaget.

Den 33-årige turkiske landslagsmannen presenterades – mycket överraskande – av Assyriska strax före säsongsstarten i superettan. Nu lär stjärnan vara på väg bort. Enligt uppgifter i turkisk media blir ligalaget Sivasspor ny klubbadress för Ceyhun Eris.

– Vi vet att det finns intresserade klubbar och att det blir svårt för oss att behålla Ceyhun. Han har dock kontrakt med oss säsongen ut, vilket gör att vi kontrollerar en eventuell flytt innan dess. konstaterar Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

Den turkiska ligan avslutades för några veckor sedan och Sivasspor hamnade precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det var en liten besvikelse efter succésäsongen 2008–09 då Sivasspor blev tvåa efter Besiktas och hade storklubbar som Fenerbahce och Galatasaray bakom sig.

För Assyriska sammanfaller ryktena om Eris flytt med lagets förberedelser inför derbyt mot Syrianska på söndag. Och där kommer Eris, som gjort fem mål i superettan, att medverka. Det säger Aydin Aho.

– Vi har god framförhållning för vår trupp. Vi räknar med att han kommer spela många matcher till med oss.