Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan ledde topplagets vändning

En skräll var på gång. Men i andra halvlek lyckades Telge inte bromsa Udominates stjärnguard Hollie Mershon, som ledde topplaget till 13:e raka segern.

Annons

Det är bara Luleå som har lyckats besegra Udominate i basketligan i höst. Efter premiären mot just Luleå är titelutmanaren nu uppe i 13 raka segrar.

Telge såg ut att kunna bryta den sviten, då laget ledde med nio poäng i halvtid, men tappade både spel och ledningen i andra halvlek.

Två rejäla Udominate-ryck, 9-1 i slutet av tredje perioden och 10-0 sent i fjärde, vände matchen. Telge förlorade i Täljehallen för första gången den här säsongen, 60-65.

– Jag tycker att vi är bättre. Telge har bra skyttar och spelar smart, men vi ska vinna den här matchen med det laget vi har, menade Sally Kabengano, Udominates SBBK-fostrade guard.

En annan guard var drivande i Udominates vändning: Hollie Mershon. När Telge fick stopp på Kladia Lukacovicova, centern som varit Udominates första offensiva alternativ och ledande poänggörare, klev amerikanskan fram.

Mershon hällde i 24 poäng, däribland flera viktiga trepoängare under gästernas avgörande ryck.

– Hon är helt otrolig. En av de bästa pointguarder jag har spelat med. Hon kan kliva fram i matcher där det går dåligt för laget.

Samtidigt ska det sägas att det lika mycket var defensiven som vände matchen. Telges anfallsspel gick i stå i tredje perioden, då laget bara mäktade med tio poäng.

– Vi kom ut i tredje. Bara platt. De avslut vi tog var inte avsluten vi ville ha. Det var så slafsigt, sade Telges coach Hanna Bouldwin.

Rörelsen och passningsspelet blev sämre. Hemmalaget hade sju turnovers i perioden - och inga assister.

– Vi gör lite justeringar. Vi vet att Ellen (Åström) vill attackera och kicka ut till skyttar. Vi tog bort skyttarna och lät Ellen stå och dribbla hela klockan, sade Kabengano.

Ellen Åström sköt 17 poäng för Telge, precis som Taneisha Harrison.