Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenkastning i Hovsjö - polisbil fick ruta krossad

Det var en orolig torsdagkväll i Hovsjö. Både stenar och smällare kastades i området och flera bilar samt bildäck sattes i brand. (Uppdaterad fredag 10.15)

Första larmet nådde polisen vid 19.45 på torsdagskvällen.

Då ska en personbil på Björnövägen ha brunnit. En bil parkerad intill skadades men ska inte ha totalförstörts.

En dryg halvtimme senare kommer rapporter om att två till tre bilar i området runt Björnövägen och Gröndalsvägen brinner.

Ett antal personer ska ha kastat sten och smällare mot polis. Enligt Södertäljepolisen har en civil polisbil fått en ruta krossad.

- Det var när patrullen var ute och fotpatrullerade som man krossade bakrutan på den parkerade bilen, berättar stationsbefäl Peter Lindberg för LT på fredagsmorgonen. 

Samtidigt ska man ha hällt ut brännbar vätska och kastat pyrotekniska föremål, enligt Stockholmspolisen. På gångbron i centrum sattes bildäck i brand. Ett antal patruller var på plats.

– Det är allmänt stökigt på platsen. Vid 20.30 får vi uppgifter om att man har kastat sten, men mer vet jag inte nu, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Situationen hade lugnat ner sig vid 22-tiden. En person frihetsberövades enligt polislag paragraf 13, för att ha stört den allmänna ordningen, och släpptes igen före midnatt. Polis fanns då kvar för att hålla bevakning i området.

En förundersökning gällande grov skadegörelse kommer att inledas.

- Vi kommer att ha extra tillsyn idag fredag och vara väldigt synliga, säger stationsbefäl Lindberg till LT på fredagsmorgonen.