Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stekhet Höglund laddad inför avgörandet: "Ska bli fantastiskt kul"

Från noll till sju poäng på tre matcher och hyllad hjälte efter showen mot Sundsvall. Sebastian Höglund har gått från iskall till stekhet när SSK i kväll kan bli allsvenskt igen.

SSK toppar kvalserietabellen på 16 poäng efter sju spelade ”måstematcher”.

I kväll väntar ytterligare en, kanske den mest avgörande hittills: Södertälje SK mot Borlänge.

Studsar allt rätt – inte bara i ”Templet” Scaniarinken – kan tusentals supportrar sluta drömma, då är allsvenskt spel nästa säsong verklighet redan i kväll.

– Så mycket vill jag inte drömma iväg, det gäller att vi är rejält påkopplade och fokuserar på vår egen match. Men det ska bli fantastiskt kul och kommer säkert bli en jäkla inramning. Sen får vi hoppas att resultaten i de andra matcherna går vår väg också, säger Sebastian Höglund.

En soloräd mot Asplöven till 4–4, en assist mot Troja och nu senast fyra poäng mot Sundsvall – efter en iskall start är Höglund inför kvällens match en av kvalseriens hetaste spelare.

– Jag ska inte säga att det är tur, jag har ju jobbat hårt för att skapa lite lägen, men sen har det väl studsat rätt nu på slutet också. Sen spelar jag ju i en kedja där alla har en jäkla inställning till att jobba hårt – vi tvekar inte på att backchecka, om man säger så, säger centern som de senaste dagarna hyllats som hjälte bland SSK-supportrarna, vilka på sociala medier redan nu börjat vinka adjö till division ett.

– Jag själv är inte så aktiv på sociala medier, så det är inget jag märker av. Just nu försöker jag bara fokusera på hockeyn, det tror jag de flesta gör, vi lägger fokus på att vinna matcherna.

Fokus är även ett ledord hos SSK-tränaren Mats Waltin, som vägrar sväva i väg längre än till kvällens match.

– Jag är väldigt uppe i att förbereda mig och laget inför de här 60 minuterna – och absolut ingenting annat. Det är där fokus ligger, säger Waltin, och fortsätter:

– Det här mentala spelet är otroligt viktigt. Nyckeln är att vi förhåller oss till det vi vet har fungerat tidigare. Vi måste vara fullständigt lojala till det vi satt upp. Vi ska inte göra det mer komplicerat än så.

Borlänge, som SSK senast bortabesegrade med 7–2, kommer till Scaniarinken som tabelljumbo, utan något att spela för.

– Sådana motståndare är oerhört svåra att möta, i och med att de bara kan släppa loss och låta sig inspireras av stunden. Är du då inte med från början, då förlorar du, säger Waltin, som vill se ett SSK som direkt tar kommandot på hemmais.

– Är alla spelare påkopplade direkt, då vet jag att vi kan styra händelserna dit vi vill.

Läs även: Hockeyextra: Duon som dominerar

Läs även: Hanson: Fokus är i fokus nu för SSK

Läs även: En seger för oss och för hocken

LT liverapporterar från matchen. Följ den direkt från klockan 19.00 här!