Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steg bakom ryggen i mörkret – från skräck till tacksamhet

Lena Berge fick enorm respons för ett facebookinlägg där hon beskriver hur rörd och tacksam hon blev över en enkel fråga från en främling.

Lena Berge var trött i fötterna och hade så ont i sin kropp. Hon blev stående någonstans i mörkret i kvällen mellan Förmansvägen på gångvägen ner mot villaområdet och Ågärdevägen.

– Jag hörde att någon kom bakom mig i mörkret. Jag stannade och vilade mina fötter, och hängde över mina kryckor.

– Min första tanke var, usch. Då stannar en tonårskille bredvid mig, tar av sig sina lurar och frågar "Behöver du hjälp?"

Det behövde hon ju inte. Killen stoppade in hörlurarna igen i öronen och gick vidare som om inget hänt. Men i Lena hade det hänt massor.

– Jag är så glad och tacksam för att han frågade och gjorde det så spontant. Jag möter människor hela tiden som är sura och inte förstår att jag har svårt att gå. Så tack, utav hela mitt hjärta för att du stannade och frågade, hälsar Lena Berge.

Lena beskrev händelsen och sin tacksamhet i facebookgruppen Du vet vad som händer i Södertälje och fick en enorm respons.

LT har nyligen skrivit om Lena som kämpat för att få rätt till ersättning från Försäkringskassan, texten kräver inloggning:

Lena tvingades söka socialbidrag efter nej från Försäkringskassan: ”Det är ovärdigt och omänskligt”