Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark utveckling för priserna på fritidshus

Priserna fortsätter att stiga på fritidshus i Stockholms län – för femte året i rad.

Bäst har det gått i Ekerö, Haninge, Nynäshamn och Norrtälje och sämst i Södertälje och Österåker.

Nynäshamn (+56 procent) och Norrtälje (+53 procent) återfinns bland de kommuner i länet där priserna på fritidshus stigit allra mest – bara Ekerö (+56 procent) och Haninge (+74 procent) kan visa bättre siffror.

Nynäshamn kan dessutom stoltsera med att vara den kommun i Stockholms län där villorna stigit mest under de senaste fem åren: +63 procent. Ekerö är tvåa (+55 procent) och Österåker trea (+54 procent).

Siffrorna kommer från Svensk Fastighetsförmedling har analyserat nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Minst har priserna stigit i Österåker och Södertälje. I Södertälje är dessutom priserna för fritidshus lägst i hela länet.

Fastighetsmäklare Lars Karlsson i Norrtälje tror det nya amorteringskravet kanske kan komma att innebära färre spekulanter framöver, men att det inte påverkar dyrare sommarställen, skriver SVT Stockholm.

– Attraktiva och välskötta fritidsbostäder med bra läge kommer dock fortfarande att locka köpare. Många påverkas inte av amorteringskravet och därför kommer redan dyra fritidsbostäder troligtvis bli ännu dyrare medan mindre spektakulära fritidshus kan komma att ha en något mer avvaktande utveckling, säger Lars Karlsson i ett pressmeddelande.