Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark cupinsats av Syrianska - oavgjort mot Hammarby

Buropen ekade över Tele2 Arena efter matchen. För Syrianskaspelarna var det hyllningar från de 9 166 – efter att ha spelat 0-0 mot Hammarby i Svenska cupen

För det var gästerna som, med undantag för en tiominutersperiod i vardera halvlek, var det bättre laget i söndagens tävlingspremiär borta mot allsvenska Hammarby.

Syrianska visade direkt att de inte hade några planer på att låta Hammarby ta initiativet på hemmaplan. I stället fattade gästerna taktpinnen och var redan efter sex minuters spel nära att stå för en cupknall.

Hemmalagets Johan Persson stressades till ett misstag på mittplan. Richard Yarsuvat snappade upp bollen och fick på ett bra avslut från drygt 25 meter, men Ögmundur Kristinsson i hemmamålet sträckte ut och tippade till en resultatlös hörna.

Hammarby, som inte alls fick det att stämma inledningsvis, lämnade kanterna fria för Syrianskas båda ytterbackar – stundtals stod ytterbacken Victor Wernersson ensam uppe vid motståndarlagets straffområdeslinje.

- Vi hade snackat lite om det inför matchen, att det skulle finnas ytor på kanterna. Sen blev det lite mer än jag trott, men det var bara att försöka utnyttja det på bästa sätt, säger Victor Wernersson.

Det var också på vänsterkanten som SFC inledningsvis skapade mycket. Ett par minuter efter Yarsuvats distansskott kom Wernersson fri på kanten, och serverade läckert Stefan Ilic som sånär kunde trycka dit ledningsmålet.

- Det är synd att vi inte får in bollen när vi gör det så bra den första halvtimmen. Det är små marginaler, säger Wernersson

Syrianska kroknade lite i slutet av första, men ett missriktat Hammarbyinlägg var egentligen hemmalagets vassaste chans.

- Det vi som bestämmer här. Med all respekt för Hammarby, det är ett fint lag, men vi skiter lite i det och kör på vårt sätt. Sen kan det brista ibland och bära ibland, säger SFC-tränaren Bosko Orovic.

På söndagen bar det nästan hela vägen för Syrianska. Laget inledde andra halvlek precis som första – med en stark offensiv.

I den 57:e minuten var Richard Yarsuvat på väg att rinna igenom Hammarbyförsvaret, men revs ned en meter utanför straffområdet. Domaren Diako Behnam visade Lars Saetra ostskivan.

- För mig är det en solklar frilägesutvisning. Jag fattar inte hur han bara kan få gult kort, säger Orovic.

Förre Hammarbyspelaren Louay Chanko tog hand om frisparken, men utan att få fart på bollen och Kristinsson i målet kunde styra till hörna.

Hammarby satte i slutet in en sista offensiv, men Syrianskaförsvaret stod för en prickfri insats.

- Jag är mer än nöjd med lagets insats, men absolut, vi borde kanske fått med oss alla tre poäng, säger Orovic.