Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stans dyraste p-plats – inga planer på sänkning

Parkeringen vid gamla polishuset är Södertäljes dyraste. Men prissättningen sker oberoende på kommunens och konkurrenternas parkeringstaxor.

Med sina 34 kronor i timmen och en timma som minsta tid är parkeringen vid gamla polishuset Södertäljes dyraste. Fredrik Westergård, operativ chef för APCOA, tidigare Europark, tycker dock inte att priset är särskilt högt. I stället pekar han på att det är något lägre än deras snittpris i landet.

– Om man jämför med snittpriserna i Stockholm är det en väldigt låg taxa. Tittar man på snittpriset i Sverige totalt är snittet ungefär 35 kronor. Men det blir lite skevt att säga så för ofta är det mycket dyrare i innerstaden.

Priserna sätts också oberoende på vad andra parkeringsföretag och kommunen har för avgifter. På en parkering som har låg besöksfrekvens kan priserna sänkas medan där omsättningen på besökande är hög kan den höjas.

– Det som styr vår prissättning är till syvende och sist vilken efterfrågan som är och vilken beläggning det är på parkeringarna, säger Fredrik Westergård.

I dagsläget finns det enligt Westergård inga planer på att höja taxan ytterligare på parkeringen vid gamla polishuset.

– De höjningar som är gjorda är gjorda.