Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stannar i SSK: "Det var ett lätt val"

SSK förlänger med Robin Nilsson. Och tränaren Mats Waltin tror att backen kan ta stora kliv inför nästa säsong.

SSK meddelar i ett pressmeddelande att den 24-årige backen Robin Nilsson blir kvar i klubben. Nilsson, med allsvensk rutin från VIK Västerås, kom till SSK från Kallinge-Ronneby där han hade gjort två och en halv säsong i division ett.

I SSK gjorde han 31 poäng på 49 matcher och klev framförallt fram med sina offensiva kvaliteter i kvalet, där han gjorde nio poäng på 15 matcher.

- Det var självklart att jag ville vara kvar så det var ett lätt val, säger Robin Nilsson i ett pressmeddelande.

Han har gjort över 100 matcher i allsvenskan för Västerås, men känner sig mer redo för den nivån nu.

- Jag själv har väl mognat en hel del sedan jag spelade i HockeyAllsvenskan senast, det känns som att det var så länge sedan. Sen vet vi ju att den stora skillnaden mellan serierna är att varje match är riktigt tuff och nu blir det riktigt hård träning för att vara redo i höst.

SSK-tränaren Mats Waltin är nöjd med att ha kvar Robin Nilsson i laget och tror på en positiv utveckling för den skridskostarke backen.

- Han har ju varit med oss nu den här säsongen och efter en höst som var lite så där, på grund på belastningen tror jag, så tycker jag att andra halvan av säsongen så växte han mer och mer i sitt spel. I sin rörlighet, de offensiva kvaliteterna, och speluppfattningen, säger Mats Waltin till LT.

- Med en bra sommar nu så kommer han ta ytterligare ett steg, som jag kan tro kan bli ganska stort faktiskt. Det är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna få det jobbet gjort.

Läs mer: Sahlin först att förlänga

Läs mer: Han blev SSK:s första värvning

Läs mer: Lagbygget går långsamt för irriterad Waltin

Läs mer: Hanson: SSK har en unik chans att skapa en ny identitet

Läs mer: SSK säger hej då till elva spelare