Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stall miljoner dyrare än beräknat

Det nya stallet i Järna blir dyrare än budgeterat. Därför hoppas kultur- fritidskontoret att kommunstyrelsen medger ett tillskott på 4,6 miljoner för att kunna starta bygget omgående.

Annons

Det tidigare beslutet att bygga ett nytt, kommunalägt, stall i Billsta i Järna kvarstår.

Men eftersom inga anbud kom in som klarade av att bygga huset för de 15 miljoner som fanns budgeterade görs ett omtag:

– Efter utvärdering av de anbud som kommit in visar det sig att det behövs ytterligare miljoner, säger kultur- och fritidskontorets anläggningsansvarige Anders Siljelöf. Men det har nog gått fyra år sedan våra första beräkningar gjordes.

– Vår ambition är att kunna starta bygget nu i vår så att själva huset står färdigt till vintern. Det finns ett byggbolag redo om vi får klartecken på pengarna.

Eftersom själva stallet, som ska ägas av Telge fastigheter, är en kommunal investering (på 19,1 miljoner) som ska skrivas av har man nu lagt kostnaden för rivningen av det gamla stallet som engångskostnad på 525 000 kronor.

Så sammanlagt kommer stallet att kosta kommunen 19,6 miljoner.

– Men liksom flera andra investeringar på sistone lägger vi hissa kostnader på klubben som ska driva huset. Ridklubben får betala innehållet, som vitvaror och boxar. Det lär bli 2,7 miljoner kronor för klubben, säger Anders Siljelöf.