Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staffan Norberg lämnar Telges koncernstyrelse i protest: ”Det är en moralfråga”

 
Upprustningen av Fornhöjden
Visa alla artiklar

Kostnaderna för renoveringarna av Fornbacken skenade med en kvarts miljard. En skandal, enligt Staffan Norberg (V) i Telges koncernstyrelse, som nu väljer att avgå från styrelsen.
– Någonstans går en gräns, säger han.

På onsdagen offentliggjorde Staffan Norberg i ett brev till media att han lämnar Telgekoncernens styrelse. Anledningen är att han inte tycker att styrelsen tar sitt ansvar för den kostsamma upprustningen av Fornhöjden.

”I stället har partierna då kommit överens om att begrava ansvaret djupt ner i ännu en utredning ända till senhösten fastän det enda rimliga hade varit att ägaren, kommunfullmäktige utkrävt det ägaransvar som är så uppenbart. Sedan uppmanat hela styrelsen att ställa sina platser till förfogande och överlämnat det redan digra materialet till revisionsinspektionen och rättsvårdande myndigheter”, skriver han.

– Det känns jobbigt, jag har suttit i koncernstyrelsen i många år men jag har ingen funktion att fylla och kan inte lägga ner något engagemang när man inte visar något som helst intresse av att leva upp till sin uppsynsplikt, säger han till LT nu.

Det var i förra veckan som kommunstyrelsen beslutade att göra en ny granskning av Telge bostäders renovering av Fornbacken.

– Jag är angelägen om att vi får en gemensam överenskommelse i stället för politisk pajkastning. Vi behöver ett gemensamt svar som knyter ihop kommunstyrelsen, sade Boel Godner (S) till LT i en tidigare intervju.

Hon påpekade också att det är viktigt att allt kommer fram i ljuset och blir utrett.

Staffan Norberg håller inte riktigt med.

– Det här är min slutsats av den här långa processen. För mig är det en moralfråga. När man valde att gräva ner detta i en utredning till kände jag att någonstans går en gräns. När ingenting händer måste det bli någon konsekvens till slut, därför väljer jag att avgå. Det är det enda jag kan stå för, säger han.

Staffan Norberg lämnar sin plats med omedelbar verkan men har för avsikt att stanna kvar i Telge Energi AB och som kommunalråd och folkvald. Hans brev publiceras i sin helhet på LT Debatt.