Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsloppets löpare tvingas genom bygge

Inför Telge stadslopp på lördag har arrangören Södertälje IF brottats med ombyggnationer i centrum.

– NCC kommer att öppna upp sina grindar så vi får springa genom byggarbetsplatsen bakom Gamla rådhuset, säger Stefan Sand på Södertälje IF.

Loppet går även via Järnagatan som just nu byggs om.

– Svevia kämpar på och säger att de ska bli klara med biten parallellt med Maren på fredag, säger Stefan Sand.

Därmed planerar man att springa den vanliga rutten med start på Slussgatan klockan 16.

– Vi har flaggvakter utmed banan som tillfälligt kan stoppa trafiken när löpare passerar. Vid start så kommer Slussgatan bli blockerad i kanske fem, tio minuter, säger Stefan Sand.

Banan går varken via Mälarbron eller Slussbron så Stefan Sand tror inte att loppet kommer påverkas av trafiksituationen i stort.

Han hoppas att loppet totalt kan locka upp emot 300 deltagare.

– Vi har inga indikationer på att trafiken avskräcker tillresta, säger han.

Så går banan för Stadsloppet

Telge stadslopp genomförs för nionde året, nu med startskott klockan 16 lördagen den 20 augusti. Arrangör är Södertälje IF.

Den fem kilometer långa banan springs från Slussgatan, längs Västra kanalgatan, under Mälarbron och tillbaka via gågatan, Järnagatan och Saltsjötorget.

Barn och ungdomsklasserna springs från klockan 14 runt inre Maren. Nytt för i år är att barn och ungdomar springer gratis.