Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsloppet ute efter revansch i år

Besvikelse i fjol, men i år jagar Telge Stadslopp revansch. Nytt för i år är att man kommer att kunna delta som ett lag.

Det var bara runt 100 deltagare som kom till start i Telge Stadslopp förra året. En låg siffra som man nu hoppas kunna vända på.

– Vi tror att det finns underlag för att få 600–700 deltagare i ett stadslopp. I år kommer vi att satsa hårdare och lära av våra misstag för att göra Telge Stadslopp mer attraktivt, säger Stefan Sand som är ordförande i Södertälje IF som är en av arrangörerna.

Vad kommer ni att göra?

– Vi kommer att försöka få till en företagstävling och en partävling där man tävlar två och två, sen slår man ihop den sammanlagda tiden. Det är ett önskemål efter en förfrågan som gått ut. Sen ska vi även försöka få till mat och efterfest på kvällen, säger Stefan Strand.

Nytt kan även bli att man till ett lite dyrare pris kan få ett antal träningspass med Södertälje IF:s tränare inför loppet.

– Vi har planer på det även om det inte är helt bestämt än. Vi kommer snart planera ännu mer.

Preliminärt datum för loppet är lördag 20 augusti.

Andra lopp som arrangeras i Södertälje 2016 är Scaniamilen som går 19 maj, Påsksmällen arrangeras av Enhörna IF den 28 mars. Om det blir Liningöloppet on tour eller Tjurruset också är i dagsläge oklart.