Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsdel i Södertälje en av landets farligaste

Situationen med brottslighet har blivit bättre men arbetet för att stävja kriminalitet i Södertäljes utsatta områden fortsätter. Det är Södertäljepolisens svar på att Ronna, Geneta och Lina nämns bland Sveriges farligaste stadsdelar.

Under torsdagen skrev Aftonbladet om en hemlig polisrapport som tog upp Stockholms farligaste områden där bland annat Ronna, Geneta och Lina nämns. Tidningen skriver också att polisen fått indikationer på att en grupp kriminella från Norsborg och Södertälje bildat något som kallas för Assyriska nationalistpartiet. Det är dock något som Peter Nylind, lokalpolisområdeschef, inte känner till.

– Det är nya uppgifter för mig, säger han.

Han menar att det fortfarande finns en problematik med brottslighet men att det har blivit bättre jämfört med fem år sedan.

– Situationen har förbättrats utifrån att man jobbat intensivt under många tidigare år.

Enligt Aftonbladets artikel framgår det att polisen i Rinkeby och Tensta i vissa fall undvikit att åka på lågprioriterade ärenden på grund av taktiska skäl. Att inte åka på händelser är dock inget som sker i Södertälje enligt Peter Nylind.

– Nej. Agerandet på en plats måste alltid avgöras utifrån vilken situation man hamnar i. Men vi underlåter inte att agera. Då ser vi till att skapa bättre förutsättningar. Som att ta hjälp från andra eller liknande för att kunna utföra vårt jobb.