Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsbyggnadsdagar med stadsvandring

I dag och i morgon arrangeras Stadsbyggnadsdagarna 2016 i Södertälje. Arrangörer är kommunaltekninska föreningen, Sveriges kommuner och Landsting, värd Södertälje kommun.

Annons

Kenneth Hagström, avgående samhällsbyggnadsdirektör:

– Det blir ett roligt avslut för mig här i Södertälje. Det lär komma uppemot 140 personer från hela landet, och visst spelar det roll att vi har intressanta saker att visa. Det här är en årlig konferens som har rätt stor betydelse för samhällsplanerare och byggherrar.

De långväga gästerna, oftast stadsbyggare i andra kommuner, erbjuds en rad intressant programpunkter, som ”Parkeringsstrategi i växande stad”, och ett flertal bussrundturer till Science Park och till miljonprogramsområdena.

Men de allra flesta deltagarna har valt att följa samhällsbyggnadsstrategen Sofi Cyréus stadsvandring genom centrala Södertälje.