Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsbor i Stockholm mest missnöjda – boende på landsbygden lever drömmen

Bara hälften av svenskarna har valt bostad med hjärtat och bor som de drömmer om. De som i minst utsträckning är nöjda med sitt boende bor i län med några av Sveriges största städer som Stockholm.

Människor i Stockholm, Uppsala, Västra Götaland, Jönköping och Västmanland är minst nöjda med sin bostad enligt en undersökning som Landshypotek Bank har gjort tillsammans med Kantar Sifo .

Drygt sju av tio (72 procent) av de tillfrågade som bor på landsbygden svarar att de bor så som de drömmer om, medan knappt hälften (45 procent ) i städer och tätorter uppger att de har sitt drömboende.

– Tvärtemot den bild som vi ofta möter är det livet utanför storstäderna som lockar. Landsbygden står både för drömmen och ger de värden vi svenskar vill ha för vårt boende. Undersökningen bekräftar att många landsbygdsboende tycker att de har gjort rätt val för sitt boende, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, tillförordnad vd på Landshypotek Bank i ett pressmeddelande.

I enkäten ställdes frågan om var folk vill bo om de fick välja med hjärtat och sedan om de bor så i dag. Procentsatsen visar hur många som bor enligt sin önskan.