Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Städningen är räddad

Det blir städat i kommunens förskolor även nästa vecka. Sent i tisdags kväll slöt kommunen avtal med ett nytt städföretag. Priset blir dock flera miljoner kronor högre. (Uppdaterat 14:19)

Kommunen sparade närmare 30 miljoner på att upphandla städningen sina lokaler. Men i förra veckan meddelade Activa Service som skulle sköta städningen av förskolorna att man inte kunde fullgöra avtalet eftersom man räknat fel i sitt anbud.

Kommunen valde att lösa företagets avtal för att kunna hitta ett annat städföretag snabbt, via en så kallad direktupphandling. Om ingen lösning nåddes var risken att förskolorna skulle stå utan städning från och med måndag.

Men sent på tisdagskvällen löste sig situationen.

Nu finns ett avtal med PMI Clean AB som var ett av de företag som lämnade anbud under höstens upphandling. Företaget sköter också städningen av kommunens grundskolor.

Activa erbjöd sig att sköta städningen för fem miljoner kronor om året. Avtalet med PMI Clean, som liksom resten av kommunen städavtal löper på två år, blev 1,2 miljoner kronor dyrare. Totalt kostar det alltså 2,4 miljoner kronor mer än vad det skulle gjort med Activa.