Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabilt Tre Kronor visade fin form – tog andra raka segern mot Ryssland

Tre Kronor fortsätter att visa upp fin form inför VM.
Mot Ryssland lyckades laget bärga den andra raka segern.
– Jag tycker det känns ganska stabilt över 60 minuter, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT.

Under lördagen stod ytterligare en match på agendan för Tre Kronor och den här gången stod Ryssland för motståndet.

En del förändringar hade skett i Sveriges trupp. Supertalangen Elias Pettersson, som inte medverkade senast mot Tjeckien, samt NHL-forwarden Adrian Kempe hade anslutit till laget.

Tre Kronor startade offensivt och redan i den första period kunde John Norman kliva fram och skriva in 1-0.

Det svenska landslaget fortsatte sedan på inslagen väg. I den andra perioden visade Adrian Kempe upp ett mycket fint spel och kunde ge pucken till Lawrence Pilut, som i sin tur kunde skicka in 2-0. Bara några minuter senare kunde Jacob Nilsson utöka Sveriges ledning med ytterligare ett mål.

Ryssarna hade svårt att överlista Magnus Hellberg i det svenska målet. Det var först med sex minuter kvar av matchen som Alexej Byvaltsev kunde reducera till 3-1, vilket också blev matchens slutresultat.

– Jag tycker det känns ganska stabilt över 60 minuter. Vi visar att det finns både spets och bredd, säger förbundskapten Rikard Grönborg i SVT.

Segern innebär att Sverige leder turneringen,Sweden Hockey Games, en poäng före Finland, som man möter i den tredje och sista matchen på söndag.