Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabil försäsong av nykomlingen: "Varit med i alla matcher"

Efter 2-3 mot AIK slutade Södertäljes försäsong med tre segrar och tre förluster. Helt okej, enligt assisterande tränaren Nichlas Falk.

Två segrar och två förluster i ordinarie speltid. En förlust efter förlängning och en seger efter straffar. Och ingen förlust med mer än uddamålet. Ett stabilt facit för allsvenska nykomlingen Södertälje, som enbart matchat mot seriekonkurrenter på försäsongen.

- Jag tycker det, och det är där vi måste vara. Vi måste lägga ner ett hårt arbete varje match. Gör vi det minskar man risken för genomklappningar. Vi har varit med i alla matcher, så det känns helt okej. Resanär ju inte klar nu på långa vägar, vi kommer försöka bygga vidare så klart undersäsongen. Men so far, so good, säger assisterande tränaren Nichlas Falk.

Han var trots förlusten mot AIK nöjd med de besked han fick av laget i genrepet.

- Ja, det tycker jag. Det är lite ouppmärksamhet här och där som gör att AIK får sina chanser, men på det hela taget är det en helt okej match tycker jag ändå. Vi ser att försvarsspelet, när vi är påkopplade och när vi har modet att gå, så ser det bra ut. AIK hamnar lite under press och vi kommer åt dem på ett bra sätt. Det är väl lite samma sak med anfallsspelet också tycker jag, när vi får fast pucken djupt och kan vrida och vända på democh skapa lite oreda så ser det också bitvis bra ut, säger han.

- AIK kommer ju att vara ett av topplagen och man märker direkt när vi inte är uppmärksamma, då blir det farligt. Det kan vara omställningar djupt nerifrån eller instick runt buren. Så det gäller att vara påkopplad hela tiden ute på isen.

Södertälje ledde rättvist med 1-0 efter den första perioden (mål avbacken Robin Nilsson) och utökade ledningen i power play (nyförvärvet Felix Scheel) i början av andra.

Men det tog mindre än en minut för AIK att svara på det målet.

- Där blir det ju tyvärr ett lite för stort glapp mellanbackarna och våra forwards, vi är inte tillräckligt kompakta för att fånga upp deras forward som tar en åkning i djupled genom mittzon. Det blev lite för passivt, lite för otydligt. Det är ett bra exempel på att man måste vara med hela tiden, säger Nichlas Falk.

Efter det hade Södertälje en svagare period i matchen och AIK:s Tobias Ericsson kunde kvittera fem minuter senare. Men efter det repade Södertälje mod och var väl så bra som hemmalaget.

I förlängningen hade Scheel en jättechans att bli matchvinnare, men fick nöja sig med en klockren stolpträff. I stället kundeJens Jakobs avgöra för AIK med mindre än minuten kvar av tre mot tre-spelet.

En spelform som Södertälje fick testa för första gången påförsäsongen i den sista matchen.

- Det var ju verkligen bra att vi fick göra det nu, det harju tagit till sista träningsmatchen. Det gäller ju att ha strategier för det och det är så klart något som vi pratar om och tränar på precis som alla andra moment i matchen, säger Nichlas Falk.