Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stå emot hatet – fortsätt neka skyddsjakt på varg

 
Vargattackerna på Molstaberg
Visa alla artiklar

Jag tycker att det är väldigt starkt gjort utav Länsstyrelsen i Stockholm att neka skyddsjakt på vargarna i Sjundareviret. Jag hoppas att länsstyrelsen står på sig i detta beslut och inte lägger sig efter det hat som den nu får.

Självklart är det tråkigt om Molstaberg lägger ner, men gården har också ett ansvar om sina djur. Gården har inte uppfyllt det länsstyrelsen bett den att göra angående stängsel trots bidrag. Molstaberg har haft tid på sig att fixa sina stängsel vilket inte gjorts.

Därför tycker jag att det är rätt av länsstyrelsen att neka skyddsjakten.

Man märker också att många som är emot varg använder sig av Molstaberg just nu för sin propaganda mot varg. Hade det handlat om ett annat rovdjur som tagit dessa får så hade det inte blivit lika mycket gap om saken.

Många utav de som just nu propagerar mot vargen, tror jag i själva verket inte bryr sig speciellt om Molstaberg lägger ner eller inte. Utan att det är ett sätt att få fram sitt hat mot varg. Även politiker ser sin chans att fiska röster.

Stockholms länsstyrelse, ni har tagit rätt beslut.

M.N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare