Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK vill skynda långsamt trots snabbt avancemang

SSK är tillbaka i hockey-allsvenskan. Men någon kommande storsatsning är inte aktuell till nästa säsong. Däremot är det klart att Mats Pernhem och Mats Waltin stannar i klubben.

SSK tog sig tillbaka till allsvenskan på bara en säsong.

– Ett år för tidigt, säger klubbdirektör Mats Pernhem skämtsamt till LT dagen efter avancemanget.

Klubbledningen hade inte räknat med ett så snabbt avancemang.

– Det är klart att vi är glada att det sker så snabbt. Det är dessutom en bekräftelse på att vårt arbete ger resultat och att hårt jobb lönar sig, säger Mats Pernhem.

Men det blir ingen storsatsning nästa säsong. Pernhem säger att klubben kommer att arbeta vidare enligt den plan som funnits sedan tidigare.

– Det gäller att växa både sportsligt och kommersiellt. Ekonomiskt blir det inte en massa nya resurser bara för att vi går upp till hockey-allsvenskan, pengarna från tv-avtalet ligger väl på runt två miljoner kronor tror jag. Det är ingen betydande summa, det är om man går upp till SHL som det blir stora skillnader.

SSK hade sedan nedflyttningen till division 1 arbetat efter målsättningen att inom fem år vara i hockeyallsvenskan och hota om en plats i SHL. Den planen står fast, enligt Pernhem.

– Den hade vi tänkt att fullfölja oavsett och det hängde inte på att vi skulle gå upp från division 1 nu. Nu tog vi oss till hockeyallsvenskan snabbare än vi trott.

Organisationen kommer inte att förändras särskilt mycket i SSK, enligt Pernhem. Han säger själv att han vill fortsätta som klubbdirektör och Mats Waltin har två år kvar på kontraktet och Pernhem säger att även Waltin kommer att fortsätta.

Klart är dock att Waltin kommer att fortsätta som sportchef parallellt med jobbet som huvudtränare.

– Han har haft den kombofunktionen och det har fungerat bra. Vi har ett väldigt tajt samarbete där han tar de sportsliga besluten och jag sköter de administrativa sysslor som en sportchef har.

Vad gäller spelartruppen för nästa säsong är ännu mycket osäkert. Pernhem kan inte svara på rak arm vilka spelare som har kontrakt. Enligt LT:s uppgifter är det dock minst fyra spelare som är helt klara för säsongen 2016–17: backarna Olov Lundqvist och Petter Lindberg samt centrarna Jonas Westerling och Karl Olofsson.

Men det är även en stor mängd spelare som har ett optionsår i sitt kontrakt, men innebörden i optionen är individuell.

– Det är mer än hälften av spelarna som har kontrakt för nästa säsong, men det är olika ”outs” och annat som man ska ta hänsyn till. Men jag tror att i och med klivet upp så är det många i laget som vill vara kvar i klubben.

Nedsläpp i kvalserien, omgång 9

Vad? Västerviks IK–SSK, omgång 9 av 10 i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Var? Plivit Trade hallen,

i kväll 19.00.

TV? Sänds på C More.

Senaste möte: SSK-förlust med 2–5 i Scaniarinken.

Läget i Västervik: Tvåa i kvalserietabellen efter SSK. Kan vid seger säkra avancemanget till hockeyallsvenskan och därmed göra sista omgången i kvalserien till en betydelselös tillställning.

Läget i SSK: Redan klart för hockeyallsvenskan. Men tränaren Mats Waltin tar uppgiften på allvar och vill se laget avsluta serien på ett värdigt sätt. Laget dras med ett par skavanker, oklart hur allvarliga, men klart är att långtidsskadade Christofer Blid missar matchen tillsammans med Fredric Larsson (hjärnskakning).

Övriga matcher: Asplöven HC–IF Troja/Ljungby och Borlänge HF–IF Sundsvall Hockey.