Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK vill behålla stor del av laget

SSK avslutade säsongen med seger mot Asplöven och fest efteråt. Men direkt på måndagen började spelarna få besked om de får stanna i klubben nästa säsong eller inte.

SSK firade succésäsongen i lördags med välförtjänt fest i Scaniarinken och senare på Torekällberget. Men på måndagen så blev det allvar igen. Exakt vilka som får lämna klubben och vilka som blir kvar nästa säsong är det bara en som vet – huvudtränaren och sportchefen Mats Waltin. Han har planen för nästa säsong klar för sig.

– Absolut, det är en del av mitt jobb. Jag har gått upp i matcherna givetvis men lagt en del tankar på framtiden också, säger Waltin efter matchen mot Asplöven.

Han vill dock inte avslöja vilka som blir kvar och inte kvar redan nu i media. Först väntar samtal med alla spelarna individuellt. Alla ska betas av från måndag till onsdag. Och då får de beskedet om de finns med i framtidsplanen.

– Det är viktigt särskilt för de som inte blir kvar, att de får ett professionellt bemötande och själva vet om när beslutet går ut officiellt och att det blir lite på deras villkor. Jag vill ta det med spelarna själva först och uppträda schyst mot dem, säger Waltin.

Han säger dock att han kommer vilja ta med sig 12–14 av de 26 spelarna som finns i truppen just nu. Det är flera spelare i laget som har optioner i sina kontrakt som innebär att deras kontrakt förlängs automatiskt. Men dessa optioner innebär inte att de är garanterade en plats i nästa säsongs trupp.

– Det finns många som har kontrakt för nästa säsong. Men det är några som behöver förhandlas om. Vi kommer att ta med oss runt 12–14 spelare från den här truppen, så mycket kan jag säga. Jag vill behålla en kärntrupp som varit med hela vägen, det är mitt mål, säger Waltin.

Och det är flera som kommer att bli besvikna, det är Waltin fullt medveten om.

– Vi kommer att vara en allsvensk klubb med allt det innebär. Helst skulle jag vilja behålla allihop, hela gänget, men det kommer inte att ske. Jag kommer inte att behålla någon av sociala eller mänskliga skäl utan det här är elitidrott, säger Waltin.

Samtidigt har han påbörjat jakten på nyförvärv. Där hoppas han att kunna presentera det första inom två veckor.

– Inom de närmaste 10–14 dagarna hoppas jag att någon ska kunna komma in, säger Waltin, som jagat nyförvärv parallellt med spelet i kvalserien.

Waltin har lagt stor vikt vid att snabbt avisera intresse för spelare han hoppas värva till SSK. Men av principskäl först när spelarens lag spelat färdigt.

– Så fort som möjligt, för annars försvinner folk bara av den anledningen. Så att de inte går nånstans utan att veta att SSK är intresserat, säger Waltin.