Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK värvar ny målvakt

SSK har gjort klart med en ny målvakt – och Mats Waltins val har fallit på en tämligen okänd sådan. – Min övertygelse är att han blir väldigt bra, säger Waltin till LT.

Mathias Dahlström, 25, senaste fyra säsongerna på Northern Michigan University – där har ni den målvakt som ska konkurrera med Alexander Sahlin i SSK-målet nästa säsong.

– I Mathias får vi in en målvakt som varit i USA i sex år och som har en riktigt härlig inställning till sin hockey. Hans namn har funnits där ett tag och ju mer jag kollat upp honom ju mer intressant har han blivit. Han känner en enorm låga för att komma hem och ta nästa steg i sin målvaktskarriär och samtidigt som han brinner för detta så är han också väldigt seriös både som idrottsman och som målvakt vilket gör att jag känner att han kommer passa in jättebra i vårt lag, säger Mats Waltin i ett pressmeddelande från klubben.

–Mathias har en härlig aggressivitet i sitt spel och det borgar för att vi tillsammans med Sahlin kommer ha en intressant kombination på målvaktssidan. Det känns otroligt stimulerande att få in Mathias i laget, fortsätter Waltin.

Mathias Dahlström, född 1991 i Smedjebacken, är hockeyfostrad i Leksands IF men har inte spelat någon seniorhockey i Sverige. Kontraktet med SSK är på ett år.

När LT ringer upp Mats Waltin lyfter han fram målvaktens aggressiva och reaktionssnabba spelstil. 

– Hans spel är av ett annat mönster än det som målvakter blir skolade till i Sverige i dag. Han bygger sitt spel på reaktion och spelförståelse, säger Waltin. 

Mathias Dahlström är dock tämligen okänd och Waltin erkänner att ekonomin ligger bakom att SSK inte kan värva en mer meriterad målvakt. 

– Det är ingen hemlighet att vi vill ha öppna sinnen för spelare oavsett vilken bakgrund de har. Men en del i det är givetvis ekonomin. Jag har fått många erbjudanden om namn med bra meritlistor men vi har inte de pengarna. Och det är inte det (fina meritlistor) det handlar om. Med hårt jobb kan man hitta bra spelare även om man går utanför radarn, säger Waltin. 

Mathias Dahlström, som är släkt med SSK-legendaren Lars "Dala" Dahlström, ansluter till SSK i mitten av maj.