Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK vann rysare mot Björklöven – allt avgörs på söndag

Ludwig Blomstrand blev stor matchhjälte tillsammans med George Sörensen när SSK vann med 1–0 mot Björklöven i en rysare i Scaniarinken.

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store ► Hockeypuls på Google Play

Efter en något avvaktande inledning tog SSK över i mitten av inledningsronden och skapade ett bastant tryck mot Adam Werner i Björklöven-målet. Hemmalaget skapade en mängd chanser, Lucas Byhlin sköt, Petter Hansson sköt, David Åslin sköt, Thomas Valkvae-Olsen sköt – men den farligaste chansen hade Christopher Bengtsson när han kom två mot en med Fredric Weigel men Bengtsson missade, eller rättare sagt, Werner räddade.

Sedan jämnade spelet ut sig och Björklöven var mycket nära ett med drygt fem minuter kvar då pucken dansade på Sörensens mållinjen. Men Jacob Spångberg kom från ingenstans som en räddande ängel och rensade bort pucken.

Perioden avslutades med varsin billig utvisning för lagen. Weigels slashing såg ut inte ut att vara mycket för världen och Jacob Stenqvist var väl bara starkast i närkampen med Stefan Gråhns men åkte ut för interference.

Andra perioden blev också mållös men det saknades inte chanser även om perioden var lite mer avvaktande än den första perioden.

Pucken dansade på de båda mållinjerna vid varsitt tillfälle. SSK hade chansen att ta ledningen i spel fem mot tre i 56 sekunder men lyckades inte utnyttja det läget.

Men målet skulle falla i den tredje perioden. Ludwig Blomstrand blev matchhjälte med sitt mål efter 6.48. Målet kom i spel fem mot fyra efter att Filip Riska tagit en utvisning i anfallszon.

SSK kämpade sedan och slet. Björklöven hade en puck inne men det målet dömdes bort.

Nu avgörs allt på söndag där SSK måste vinna mot Pantern samtidigt som Oskarshamn helst måste tappa poäng mot Almtuna eftersom Oskarshamn har bättre målskillnad än SSK.

Gilla Hockeypuls på Facebook Följ Hockeypuls på Twitter

Efter matchen: Live: Analyser, intervjuer och känslor efter SSK–Björklöven

Läs mer: Ännu en rysare i slutspelsserien – följ SSK–Björklöven minut för minut

Läs mer: Två omgångar kvar av slutspelsrysaren – så kan SSK komma etta på söndag: "Vi som ska ta sex poäng"

Läs mer: Granlind: "Hur många motgångar tål SSK? Nu är det en bragd om de vinner mot Björklöven"