Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK vann första playoffmatchen

SSK har ena benet i playoff 2 efter klara 7–2 nerei Halmstad på torsdagskvällen.

Men SSK fick en mardrömsstart på det första playoffmötet.

Laget inledde svagt och drog på sig två loja utvisningar, först en onödig tripping av Sebastian Höglund i anfallszon efter 35 sekunder och sedan en hakning av Anton Holm som gav ett fem mot tre-läge för hemmalaget. SSK kunde frejda sig i tre mot fem men orkade inte stå emot till slut.

Efter exakt tre minuters spel stod det överraskande 1–0 på tavlan.

Men målet fungerade som en väckarklocka för SSK som redan i bytet efter målet bet sig fast i anfallszonen.

Och det dröjde inte speciellt länge förrän Johan Skinnars rättvist kunde kvittera.

SSK fortsatte att trumma på och det såg ut som det gjort större delen av den här säsongen: Ett SSK som dominerade anfallsmässigt med platsbyten och fart.

Halmstad tvingades till en time out efter 9.41. Inledningsronden såg dock ut att bli oavgjord men i slutet av den fick SSK chansen i spel fem mot fyra och Jonas Westerling kunde slå in 2–1.

I mittronden tog SSK över mer och mer och gick fram till 4–1 innan Halmstad kunde reducera efter att Lucas Carlsson dribblat som sista man. Skinnars 5–2-mål skapade dock ett nytt lugn. I tredje perioden bevakade SSK mest sin ledning och utökade den med två mål.

Det blev alltså en komfortabel resa i den första matchen i playoff 1, SSK kommer med all sannolikhet att besegra Halmstad hemma i Scaniarinken i morgon och bli klart för playoff 2.