Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK vann efter straffdrama

SSK vann med 3-2 efter straffar borta mot Troja. Trots att målvakten Alexander Sahlin fick utgå i slutet av första perioden.

Annons

SSK tog ledningen i power play efter 6.27. Seriens bästa PP-lag bjöd på riktigt klappklapp-spel med en man mer och till slut kunde Jonas Westerling stöta in pucken i mål.

Ett skönt mål för SSK, som såg lite avvaktande ut i inledningen. Troja hade ett klart övertag och skapade en handfull chanser under matchens fem första minuter.

Efter SSK:s mål fick Troja en chans i powerplay som SSK klarade av. Men nästa gång SSK åkte på en utvisning drog man på sig en till och Troja fick chansen i spel fem mot tre. Och då, efter 16.48, kom hemmalagets kvittering.

I slutet av perioden hängde SSK inte med i en spelvändning och Troja fick ett friläge. Alexander Sahlin hängde med, men i krocken mellan framstormande Trojaspelare och jagande SSK-backar blev Sahlin påkörd - och tvingades lämna isen. Jonathan Iilahti fick komma in för att vakta målet sista 51 sekunderna - och resten av matchen.

Efter 3.23 i andra perioden tar Troja ledningen på ett skott från blå och en styrning framför mål - Iilahti var chanslös. Jobbigt för SSK som hade börjat bättre i andra än i första och hade skapat ett par chanser.

Bara 15 sekunder efter målet åker SSK:s Jonas Vidlund ut i två minuter, men SSK klarade av Vidlunds utvisning bra och kunde mycket väl ha kvitterat. Johan Skinnars fick ett friläge som påminde om det han gjorde 2-1 på hemma senast, men den här gången hängde målvakten med och gjorde en mycket bra räddning när Skinnars försökte runda honom.

Efter att ha klarat av de två utvisningar spelar SSK upp sig igen och har en bra period - som slutar med att Troja drar på sig en utvisning efter 17.18. Det blev en lång PP-sekvens där Troja drog på sig ytterligare en utvisning och precis när tre mot fem-spelet tog slut och Trojas fick in sin fjärde spelare på isen, stänkte Henrik Thegel upp pucken i nättaket och kvitterade. Rättvist.

Innan perioden är över sätter Troja en puck i ribban, men 2-2 stod sig.

I tredje perioden hade Troja har haft något mer av spelet och även ett antal chanser - men Jonathan Iilahti i SSK-målet svarade för ett par räddningar. SSK:s chans att vinna matchen i full tid var främst ett powerplay på slutet, men den här gången kunde Troja hålla tätt.

I förlängningen var Troja kanske det bättre laget, men SSK hade en jättechans att avgöra med en halvminut kvar. Och matchen gick till straffar.

Där inledde Trojas David Laudius med att skjuta utanför, medan SSK:s Anton Holm grundlurade Trojamålvakten Robin Johansson och enkelt kunde slå in pucken i mål. Efter ytterligare ett skott utanför av Troja och en benparad från Robin Johansson på Henrik Thegels straff för SSK var hemmalaget pressat att sätta sin sista straff.

Men Iilahti hängde med Jonas Johanssons finter och kunde stå i vägen - och räddade extrapoängen till SSK.

Både Västervik och Huddinge vann också sina matcher efter straffar och läget mellan de tre topplagen är därmed oförändrat.

Ettan SSK gästar tvåan Västervik i nästa omgång, på lördag.

Läs även: Veckornas vecka - då vill Waltin få igång Westerling