Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK vände och vann i Vimmerby

Sämsta tänkbara start och underläge med två mål inför sista perioden – men SSK vände och vann med 6-4 borta mot Vimmerby.- Alla i laget visste att vi skulle vända på det, säger lagkaptenen Johan Skinnars som gjorde två mål.

Annons

SSK fick sämsta möjliga start – Vimmerby rivstartade och SSK stod för riktigt dåligt temposvagt spel som straffade laget rejält. Vimmerby gick upp till 2-0-ledning på fyra minuter vilket satte tydlig prägel på matchen, där SSK hade tvingats göra flera förändringar i formationerna eftersom viktige centern Jonas Westerling saknades på grund av sjukdom.

-Vi var inte beredda från start. Vi står och sover i egen zon, det var irriterande och inte okej någonstans. Vi var ju beredda på att de skulle komma ut starkt i början, ändå är vi inte redo. Det var pojkbetonat, säger SSK:s huvudtränare Mats Waltin.

SSK hittade sitt spel efter den dåliga starten och dominerade allt mer. Johan Lorraine sköt 2-1-reduceringen i slutet av första perioden, och SSK var med igen. Laget fortsatte att dominera mot ett defensivt Vimmerby, men hemmalaget kontrade in 3-1. Patrik Kallmert styrde in 3-2, men Vimmerby gjorde 4-2 och det var läget inför den tredje perioden.

-Vi pratade om att städa i egen zon. De vände spelet snabbt och hade två spelare som drog iväg på anfall direkt när de fick chansen. Vi fick ordning på det, och offensivt handlade det om att våga skjuta och ha mycket folk framför deras mål. De gjorde mer och mer individuella misstag, de blev trötta. Det var bra att vända och visa den kraften vi gör, säger Mats Waltin, som dock ändå inte vill låta segern göra att de glömmer bort den dåliga starten.

-Nej, det är inte okej, vi får inte sväva iväg i någon slags fantasi att det var bättre än det var. I en sån här match behöver vi komma ut och markera direkt var vi står. Men, när vi hamnar i underläget så vet vi att vi har 60 minuter på oss, vi har en sisu som är bra, säger Mats Waltin.

SSK svarade för en stark vändning, genom fyra mål i den sista perioden. Och det var lagets starka powerplay som blev nyckeln. Chansen i spel med en man mer kom redan efter en minut i perioden, och Christofer Blid sköt 4-3. Tio minuter in i perioden kom nästa PP-läge, och då tog det bara 18 sekunder innan Johan Skinnars slog in kvitteringen, till 4-4.

SSK skulle sedan fullborda vändningen, fyra minuter senare. Fredric Weigel bröt ett Vimmerbyuppspel och Johan Lorraine, som med ett lysande handledsskott i krysset sköt 5-4.

-Ja, det var skönt att sätta den. Jag hade flera andra lägen också men missade. Men vi hade sett att han (målvakten Linus Lundin) gick ner snabbt så jag siktade över axeln, säger Johan Lorraine.

-Det var starkt av oss att vända. Det här laget visar bra karaktär. Alla står för hårt jobb, det är det som vinner matchen åt oss, säger Lorraine som alltså blev tvåmålsskytt.

Johan Skinnars punkterade sedan matchen med 6-4 i tom bur. Två mål även från lagkaptenen.

-Vi fick en dålig start, men var starka och bröt ner dem. Trots att vi låg under så var det ingen som hängde med huvudet. Alla i laget visste att vi skulle vända på det, säger Johan Skinnars.

SSK tog fjärde raka segern i allettan och har full pott. Laget delar serieledningen med Huddinge, som samtidigt bortaslog Hudiksvall med 6-2. Nästa match spelar SSK mot Troja/Ljungby på hemmaplan på lördag.