Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK U16 firade med lång bussresa

Säsongen är slut för SSK:s J20 och J18 – men U16-laget är framme i kvartsfinal.– Det var en lång resa hem, men det var det värt, säger tränaren Tomaz Eriksson.

SSK:s J20 och J18 är utslagna – men klubbens U16-lag, för killar födda 2000, tog sig vidare från åttondelsfinalerna som bestod av ett gruppspel. Det blev två segrar och en förlust.

I fredags blev det seger mot Täby med 2–1. Benjamin Wahlgren gjorde segermålet med en dryg minut kvar av matchen. På lördagen blev det förlust mot Skellefteå med 1–3 och på söndagen seger mot Luleå med 6–2.

Matcherna spelades i Luleå och för SSK-laget blev det en lång bussresa som slutade i Södertälje vid 04.30 på måndagsmorgonen.

– Det var en lång resa men det var det värt. Det blev lite lättare av att vi vann. Men för flera av killarna kostade det några skoldagar så de fick sitta och plugga på bussen, säger lagets huvudtränare Tomaz Eriksson, som tränar laget med Jörgen Bemström och Christer Johansson.

Benjamin Wahlgren och Lucas Feuk blev poängbäst i SSK med tre mål var, övriga mål i lagets matcher gjordes av Filip Sorvoja, Hugo Örtqvist och Joel Thulin. Tomaz Eriksson vill helst lyfta fram kollektivet och lagsamarbetet, men hyllar målvakten Viktor Olsson lite extra.

– Han stod alla matcher och vi har ett väldigt bra målvaktspar med Viktor och Albin Andersson, säger Tomaz Eriksson.

Slutspelet fortsätter nästa helg med kvartsfinalsgruppspel. Då ställs SSK mot Frölunda, HV71 och Djurgården – men det är ännu oklart var matcherna ska spelas. HV71 har första tjing på att arrangera gruppspelet, därefter Frölunda – om båda tackar nej får SSK frågan.

– I så fall hoppas jag att vi kan tacka ja, säger Tomaz Eriksson.