Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK tog stort steg mot allsvenskan

SSK är mycket nära uppflyttning till hockeyallsvenskan efter seger med 4-1 borta mot Sundsvall. Sebastian Höglund låg bakom alla fyra SSK-målen.

Annons

SSK kommer allt närmare uppflyttning tillbaka till hockeyallsvenskan. Laget vann den viktiga bortamatchen mot Sundsvall med 4-1 efter att ha vänt från underläge 0-1.

- En konstig historia, vi har mycket puck i första perioden men spelar en slags alibihockey där vi inte går in på mål. Sen blir det en konstig situation där de gör mål i första bytet och får energi av det. Men det var skönt att vi gjorde 1-1, efter det blev det en helt annan känsla, säger SSK:s huvudtränare Mats Waltin.

Sebastian Höglund stod för två mål och två assistpoäng och var därmed inblandad i alla fyra SSK:s mål. Och för andra matchen i rad var det Höglunds kedja, där även Johan Skinnars och Lucas Carlsson ingår, som tog SSK till segern. Trion låg även bakom flera mål i torsdags mot Troja/Ljungby.

- Det har varit en kedja som burit oss i flera matcher (uppmärksammade trion Fredric Weigel, Anton Holm och Henrik Nyberg) men den kedjan gick väl inte alls i dag. Det är roligt att andra kliver fram, säger Mats Waltin.

Skinnars gjorde ett mål och två assist mot Sundsvall och följde därmed upp de två målen i torsdags på ett lysande sätt. Lagkaptenen har spelat en avgörande roll efter sin comeback.

Särskilt Sebastian Höglund har varit i storform, han svarade även för prestationen bakom 4-4-kvitteringen borta mot Asplöven i måndags. Centern som hämtades från Tierp inför säsongen stod på noll poäng efter de fyra första matcherna i kvalserien, men har nu gjort tre mål och fyra assist, totalt sju poäng på de tre senaste matcherna.

- Ja, det är roligt men jag har inget bra svar på varför. Han har bara kommit igång och vuxit sig större och större, även i spelet utan puck. Det är otroligt glädjande för han har jobbat väldigt hårt för det, berömmer Mats Waltin.

Även Alexander Sahlin ska lyftas fram. SSK-målvakten stod för flera viktiga räddningar när Sundsvall rivstartade den andra perioden och hade flera jättelägen.

SSK stod även för hårt jobb när matchen stod 2-1 och laget fick spela tre mot fem i över en minut.

Kort efteråt gjorde Sebastian Höglund 3-1 och i slutminuten ökade Skinnars på till 4-1 efter en mycket snygg aktion där han lurade både back och målvakt.

- Spelmässigt fanns det mer att önska, men just nu får det se ut hur det vill så länge vi vinner, säger Mats Waltin.

SSK gick därmed upp i serieledning i kvalserien och har fem poäng ner till Sundsvall under strecket i tabellen. SSK petade ner Västervik, som förlorade efter förlängning mot Troja/Ljungby. Asplöven vann stort borta mot Borlänge i omgångens tredje match.

Tre omgångar återstår av kvalserien och SSK står med ena foten i hockeyallsvenskan. En seger till kan räcka för att säkra avancemanget.

SSK möter härnäst Borlänge hemma i Scaniarinken på tisdag och med lite tur kan platsen i hockeyallsvenskan säkras redan då. Om SSK vinner då, samtidigt som Sundsvall förlorar borta mot Troja/Ljungby, så blir SSK:s avancemang klart.

Matchfakta

Sundsvall-SSK 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (0.44) Markus Kinisjärvi (Christoffer Kjaergaard, Eric Moe), 1-1 (9.46) Johan Lorraine (Sebastian Höglund, Johan Skinnars), 1-2 (12.58) Sebastian Höglund (Johan Skinnars, Adam Hansen).

Tredje perioden: 1-3 (7.37) Sebastian Höglund, 1-4 (19.05) Johan Skinnars (Sebastian Höglund).

Skott: 21-20 (1-8, 14-4, 6-8).

Utvisningar, Sundsvall: 7 x 2 min. SSK: 4 x 2 min.

Målvakt, Sundsvall: Markus Olsson: 80 procent. SSK: Alexander Sahlin, 95 procent.

Publik: 1 682.

Domare: David Bergman.

SSK:s lag mot Sundsvall:

Målvakt: Alexander Sahlin (Calle Brattenberger).

Första femman: Adam Hansen, Robin Nilsson – Anton Holm, Fredric

Weigel, Henrik Nyberg.

Andra femman: Jonas Vidlund, Petter Lindberg – Lucas Carlsson, Sebastian Höglund, Johan Skinnars.

Tredje femman: Olov Lundqvist, Paul Eriksson – Johan Lorraine, Jonas Westerling, Patrik Kallmert.

Fjärde kedjan: Daniel Andersson, Karl Olofsson, Måns Lindbäck.

Extra back: Tobias Björklund.

Extra forward: Henrik Thegel.