Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK tog stort steg mot allsvenskan

SSK är mycket nära uppflyttning till hockeyallsvenskan efter seger med 4-1 borta mot Sundsvall. Sebastian Höglund låg bakom alla fyra SSK-målen.

SSK kommer allt närmare uppflyttning tillbaka till hockeyallsvenskan. Laget vann den viktiga bortamatchen mot Sundsvall med 4-1 efter att ha vänt från underläge 0-1.

- En konstig historia, vi har mycket puck i första perioden men spelar en slags alibihockey där vi inte går in på mål. Sen blir det en konstig situation där de gör mål i första bytet och får energi av det. Men det var skönt att vi gjorde 1-1, efter det blev det en helt annan känsla, säger SSK:s huvudtränare Mats Waltin.

Sebastian Höglund stod för två mål och två assistpoäng och var därmed inblandad i alla fyra SSK:s mål. Och för andra matchen i rad var det Höglunds kedja, där även Johan Skinnars och Lucas Carlsson ingår, som tog SSK till segern. Trion låg även bakom flera mål i torsdags mot Troja/Ljungby.

- Det har varit en kedja som burit oss i flera matcher (uppmärksammade trion Fredric Weigel, Anton Holm och Henrik Nyberg) men den kedjan gick väl inte alls i dag. Det är roligt att andra kliver fram, säger Mats Waltin.

Skinnars gjorde ett mål och två assist mot Sundsvall och följde därmed upp de två målen i torsdags på ett lysande sätt. Lagkaptenen har spelat en avgörande roll efter sin comeback.

Särskilt Sebastian Höglund har varit i storform, han svarade även för prestationen bakom 4-4-kvitteringen borta mot Asplöven i måndags. Centern som hämtades från Tierp inför säsongen stod på noll poäng efter de fyra första matcherna i kvalserien, men har nu gjort tre mål och fyra assist, totalt sju poäng på de tre senaste matcherna.

- Ja, det är roligt men jag har inget bra svar på varför. Han har bara kommit igång och vuxit sig större och större, även i spelet utan puck. Det är otroligt glädjande för han har jobbat väldigt hårt för det, berömmer Mats Waltin.

Även Alexander Sahlin ska lyftas fram. SSK-målvakten stod för flera viktiga räddningar när Sundsvall rivstartade den andra perioden och hade flera jättelägen.

SSK stod även för hårt jobb när matchen stod 2-1 och laget fick spela tre mot fem i över en minut.

Kort efteråt gjorde Sebastian Höglund 3-1 och i slutminuten ökade Skinnars på till 4-1 efter en mycket snygg aktion där han lurade både back och målvakt.

- Spelmässigt fanns det mer att önska, men just nu får det se ut hur det vill så länge vi vinner, säger Mats Waltin.

SSK gick därmed upp i serieledning i kvalserien och har fem poäng ner till Sundsvall under strecket i tabellen. SSK petade ner Västervik, som förlorade efter förlängning mot Troja/Ljungby. Asplöven vann stort borta mot Borlänge i omgångens tredje match.

Tre omgångar återstår av kvalserien och SSK står med ena foten i hockeyallsvenskan. En seger till kan räcka för att säkra avancemanget.

SSK möter härnäst Borlänge hemma i Scaniarinken på tisdag och med lite tur kan platsen i hockeyallsvenskan säkras redan då. Om SSK vinner då, samtidigt som Sundsvall förlorar borta mot Troja/Ljungby, så blir SSK:s avancemang klart.

Matchfakta

Sundsvall-SSK 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (0.44) Markus Kinisjärvi (Christoffer Kjaergaard, Eric Moe), 1-1 (9.46) Johan Lorraine (Sebastian Höglund, Johan Skinnars), 1-2 (12.58) Sebastian Höglund (Johan Skinnars, Adam Hansen).

Tredje perioden: 1-3 (7.37) Sebastian Höglund, 1-4 (19.05) Johan Skinnars (Sebastian Höglund).

Skott: 21-20 (1-8, 14-4, 6-8).

Utvisningar, Sundsvall: 7 x 2 min. SSK: 4 x 2 min.

Målvakt, Sundsvall: Markus Olsson: 80 procent. SSK: Alexander Sahlin, 95 procent.

Publik: 1 682.

Domare: David Bergman.

SSK:s lag mot Sundsvall:

Målvakt: Alexander Sahlin (Calle Brattenberger).

Första femman: Adam Hansen, Robin Nilsson – Anton Holm, Fredric

Weigel, Henrik Nyberg.

Andra femman: Jonas Vidlund, Petter Lindberg – Lucas Carlsson, Sebastian Höglund, Johan Skinnars.

Tredje femman: Olov Lundqvist, Paul Eriksson – Johan Lorraine, Jonas Westerling, Patrik Kallmert.

Fjärde kedjan: Daniel Andersson, Karl Olofsson, Måns Lindbäck.

Extra back: Tobias Björklund.

Extra forward: Henrik Thegel.