Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK tar tillbaka klassiskt namn

Nu är det klart. Precis som LT avslöjat blir det nya namnet på stans arena Scaniarinken.

I torsdags kunde LT avslöja att Axa sports center byter namn. Redan då kunde LT berätta att det nya namnet blir Scaniarinken, vilket SSK och Scania nu bekräftar.

–  Att hela arenan på nytt skulle kallas Scaniarinken var fullkomligt naturligt. För många

Södertäljebor har det varit den självklara benämningen av arenan. På det här sättet vill vi

markera den starka tillhörighet och förankring som Scania har i Södertälje och med invånarna här, säger Scanias kommunikationsdirektör Erik Ljungberg i ett pressmeddelande, som kom från SSK klockan 16 på måndagen.

När ishallen invigdes 1970 fick den namnet Scaniarinken, ett namn som levt kvar i folkmun trots att arenan sedan 2005 till idag officiellt hetat Axa sports center.

Det nygamla namnet Scaniarinken ska komma upp på arenans tak i samband med SSK:s a-lags första hemmamatch efter Allettan.

– Var åter hälsad Scaniarinken! När ishallen byggdes 1970 var Scania en av de främsta finansiärerna och namnet Scaniarinken är ytterst väletablerat såväl lokalt som nationellt, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem i pressmeddelandet.

Exakt vad samarbetet mellan Scania och SSK betyder ekonomiskt är Mats Pernhem förtegen om.

– Siffrorna är mellan oss och Scania. Men man kan säga att det ger en bra grund och förutsättningar för oss under minst fem år. 

Han säger att SSK är glada att Scania kliver fram och hjälper till i en tid där det inte är självklart att andra skulle ha gjort det.

– Vi hoppas också på att kunna utveckla arbetet och att det här är en naturlig grund för det, säger han.