Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-stjärnan om experternas tips: "Det är helt perfekt"

Mittmedias hockeyexperter tippade – och satte SSK på tolfte plats, precis ovanför nedre kvalstrecket.
- Helt perfekt, säger SSK-centern Jonas Westerling.

Mittmedia satte fart på hockeysäsongen genom enlivesänd uppesittarkväll som gick att se på bland annat LT.se. Hockeyjournalisterfrån Mittmedias olika tidningar hade bland annat gjort ett tabelltips, där AIKfick favorittrycket som seriesegrare i hockeyallsvenskan, medan Pantern ochVästervik tippas under det nedre strecket i tabellen.

SSK har som målsättning att klara sig kvar – och detkommer de också att klara, enligt tabelltipset. Något som Jonas Westerling, somvar en av gästerna under uppesittarkvällen, gillade.

- Det är helt perfekt. Det lägger ingen extra press på oss, det är mycketbättre än om vi tippats att komma topp fem, säger Westerling.

- Vi är nykomlingar och har i stort sett samma lag som i division 1 så detviktiga för oss är att ha två lag bakom oss. Men får vi en boost kan det blibättre. Men jag tar tipset som tolva med glädje.

Vilka två lag som SSK håller bakom sig valde han attpassa på. Han valde dock att bland annat såga Modos chanser att bli ett topplagkommande säsong. Han höll även med experterna om att Roger Melin är seriens bästa tränare – men framhöll även Mats Waltin i SSK och Jeremy Colliton i Mora.

Jonas Westerling fick även frågan om vilken potential somfinns i SSK den här säsongen.

– Det är det som är roligt, det är ruggigt storpotential i den här gruppen. Vi är väl 16-17 spelare från laget som gick upp.Tar några av de här spelarna ett steg eller två blir det här väldigt bra. Ochdet känns som att flera har tagit några kliv redan, säger Westerling.

Din rutin, vad betyder det för laget?

– Jag har varit med i den här serien mycket och skafortsätta jobba hårt och vara professionell. Jag kan väl ge lite småtips häroch där.

Din form?

– Helt okej. Försäsong är alltid försäsong. Jag brukarsällan vara så stabil på försäsong men jag ligger i fas, så det känns bra,säger Westerling.

Hur ser det ut inför säsongen?

– Vi har sett helt okej ut. Vi har lagt mycket fokuspå försvarsspelet. Det blir ett mycket större test för oss men det har funkat bra,det andra kommer med tiden, säger Jonas Westerling.