Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-stjärnan om beslutet och nystarten

Jonas Westerling har lagt det gamla bakom sig. Efter allettan bestämde han sig för en nystart – och hittills går det rätt bra för SSK:s stjärncenter.

Trots ett snitt på en poäng per match har kraven varit höga på centern Jonas Westerling, 33 – både från honom själv och från omgivningen.

Han har kritiserat sig själv hårt under säsongen, och även lagets spel. Men efter allettan har han medvetet valt att blicka framåt och lägga det gamla bakom sig.

– Det var efter Visbymatchen (sista matchen i allettan) som jag sa till mig själv att börja om på nytt, berättar Westerling för LT.

– Jag bestämde mig för en nystart, för att ha roligare därute. Det här är ju den roligaste tiden på säsongen, säger han och fortsätter:

– I stället för att tycka synd om mig själv så bestämde jag mig för att lägga allt tidigare på säsongen bakom mig och bara fokusera framåt, målet är ju att nå kvalserien, säger han.

Mats Waltin blir glad när han får höra om Westerlings resonemang.

– Han har burit på en frustration av att han ställer höga krav på sig själv. Det glädjer mig att höra det han sagt, det gäller att pumpa upp sig med positiv energi. Det finns alltid en risk att man fokuserar på det som är dåligt, säger Waltin.

Hittills i playoffmatcherna har det gett resultat i form av både mål och assistpoäng – totalt fyra poäng på de två målrika matcherna där Halmstad krossades (7–2 och 8–0).

– Det är klart att det är bra för självförtroendet, men det är mer än så som krävs för en bra prestation för mig. Det är att vinna puckar i egen zon, sätta en bra passning i uppspelet, såna saker. Men visst, jag har varit tillfreds med min prestation i playoff-matcherna, det har varit en skjuts framåt för mig, säger Jonas Westerling.

Att han inte nått upp till maximal kapacitet kan även ha med en skada att göra. Westerling skadade sig i slutet av höstsäsongen och missade SSK:s sista matcher, men var tillbaka i allettan.

På frågan om han hämmas av skadan fortfarande, svarar Westerling:

– Jag tänker inte skylla på något.

Westerling var en av flera kritiska röster efter avancemanget mot Halmstad.

– Vi har inte råd att ge bort så mycket som vi gjort tidigare, säger Westerling.

Men han ser positivt på att laget får spela fler matcher, även om han erkänner att han hellre sett laget gå direkt till kvalserien.

– Det kommer bli bättre för oss av att spela fler matcher. Det är klart att vi helst hade varit i kvalserien men nu blev det inte så. Det är ingen katastrof att behöva spela playoff. Även om det är en krångligare väg, säger Westerling.

Läs även: Waltin: "Vi måste vara extremt noggranna"

Läs även: Piteå om SSK: "De är det bästa laget"

Läs även: Hocekyextra: Inte det värsta - men inte det bästa heller"