Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-spelare kan bli kvar i Nyköping

SSK-backen Blaz Gregorc har gjort debut för Nyköping i division 1-hockeyn.
Men det är oklart om han blir kvar där. 

Två spelare är i dagsläget utlånade från SSK till Nyköping. Backen Blaz Gregorc gjorde med beröm debut på torsdagen, och Thom Flodqvist var nära att bli matchhjälte i sin andra match med laget. Hans skott vid ställningen 0–1 tog dock i stolpen och Nyköping förlorade borta mot Arlanda med 1–2.

Det är oklart om duon blir kvar – men troligtvis blir det så, i brist på bättre alternativ.

– Det är minst lika utvecklande att spela i allettan med Nyköping som i vårt eget J20-lag, säger SSK:s sportchef Mats Kilström till LT.

– Dessutom ligger Nyköping bra till geografiskt, säger han, och poängterar att spelarnas utveckling är det viktigaste.

Hur aktuellt är det att spelarna lånas till allsvenskan?

– Ska vi låna ut dem så måste vi veta att de också får spela mycket, i så fall handlar det om att de ska gå in på det lagets första två femmor. Helst vill vi ju att de ska vara med i vårt eget a-lag, båda är ju aktuella för en plats där i händelse av skador, säger Kilström.

Gregorc själv hoppas på en annan lösning än Nyköping.

- Helt vill jag spela i elitserien eller bli utlånad till ett allsvenskt lag. Men stannar jag här ska jag och laget spela bättre i nästa match, säger han till Södermanlands Nyheter.