Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-spelare högg motståndare i nacken: "Det var inte med flit"

SSK förlorade träningsmatchen borta mot Västervik med 3-4. Slutminuten blev mycket händelserik och matchen avgjordes på straffslag med 24 sekunder kvar. Därefter sänkte SSK-spelaren Michael Schumacher en motståndare med ett fult rapp i nacken och fick matchstraff. 

Det blev förlust för SSK:s även i lagets andra träningsmatch för säsongen. Västervik vann en svängig match som såg ut att gå till förlängning men avgjordes efter tre mål under mindre än en minut i slutskedet. 

Matchen stod 2-2 efter att SSK tappat en ledning men kommit ikapp igen. Lagen bytte chanser med varandra innan Västerviks back Andreas Frisk fick fritt spelrum och dundrade in 3-2-pucken i krysset bakom debuterande SSK-målvakten Mathias Dahlström. 

SSK tog time out, men hann knappt ta ut målvakten innan Henrik Nyberg kvitterade till 3-3, slumpartat på en retur efter en lyckosam puckstuds som överraskade Västerviks målvakt Ludvig Engsund.  

De två målen kom inom loppet av tolv sekunder - och då trodde de flesta på kvittering. SSK hade en jättechans, men i stället blev det kontring och friläge för hemmalaget. En slashing över armarna fick domaren att döma straffslag för Västervik. En straff som danske forwarden Nikolai Meyer förvaltade väl. Han fintade bort SSK:s målvakt Mathias Dahlström och satte 4-3, 24 sekunder från slutet. 

SSK försökte få in en kvittering i slutsekunderna av matchen mot Västervik, men lyckades inte. I stället blev det ett bråkigt slut efter att SSK-forwarden Michael Schumacher huggit sin klubba i nacken på Västerviks back Oscar Karlsson.

Karlsson stod med ryggen mot Schumacher, som svingade klubban rakt i nacken på Karlsson, som blev liggande med smärtor samtidigt som lagkamraterna gav sig på Schumacher.

Efteråt var Schumacher ångerfull – men menade att han inte slog med flit.

– Jag tappade balansen och klubban råkade träffa högt på honom. Det var verkligen inte bra och det är ingenting jag försvarar eller står bakom, säger Schumacher, som fick matchstraff för tilltaget.

– Jag vet inte vem det var som fick smällen men träffade jag honom nu skulle jag be om ursäkt.

Tror du att de är arga nu i efterhand i Västerviks IK?– Det kan jag tänka mig, det skulle nog jag också vara.

Västerviks Oscar Karlsson är fåordig efteråt.

– Jag får ett slag i nacken, men jag ser ju inte vad han gör. Jag kan inte säga så mycket. Men det är okej nu, jag kommer kunna träna i morgon som vanligt, säger Oscar Karlsson, som undviker att rikta någon kritik eller yttra någon åsikt över tilltaget. 

– Det är det jag kan säga just nu, säger han.