Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK ska behålla kylan

Att SSK inlett med tre raka segrar och toppar kvalserien är ingen skräll. Att Almtuna ännu inte förlorat och ligger tvåa, däremot ...

Almtuna kom inte bland de tre bästa i allsvenskan, men slog ut Mora och Malmö på sin väg till kvalserien. I kvalserien har Almtuna slagit Leksand, förlorat efter förlängning mot Rögle och slagit Växjö efter straffar.

– Almtuna är på riktigt, det är inget snack om saken. Det här är en seriefinal och någon underskattning från vår sida blir det inte. Vi ska göra jobbet och har vi ödmjukhet nog att inse att det inte är fult att slå en icing mot Almtuna så bör vi ändå vara bättre, säger SSK:s assisterande tränare Peter Larsson.

Vad räknar ni med att möta?– Almtuna sätter press över hela banan och det är jobbigt att möta, men är man kylig och gör rätt finns det luckor och lägen för snabba spelvändningar. Just nu är det lite ”miracle on ice” över Almtuna. Det är lite som när USA:s collegekillar slog Sovjets proffs i OS, säger Larsson.

Läget med Linus Klasen?

– Det är bara bra, vi hade ett snack med honom före träningen. Det var fler än han som fick sitta i tredje perioden, så det är inget konstigt. Jag tror att Linus studsar tillbaka med en grym match mot Almtuna, säger Larsson.

Läs mer om SSK i lördagens papperstidning.