Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK:s offensiv gick på knäna

SSK har öst in mål under säsongen, och i allettan. Men i lördags tog det tvärstopp. – Det låste sig, säger – centern Fredric Weigel.

Annons

SSK har gjort fler mål än något annat i hockeyettan den här säsongen, och genomgående haft ett snitt på fem mål per match och uppemot 50-procentig utdelning i powerplay.

Men i lördags blev det tvärstopp – trots en perfekt start med 1–0-ledning efter några minuter.

Troja/Ljungby kvitterade i powerplay och efter det var SSK inte sig likt längre.

– Det är viktigt att vi förstår vad som hände. Vi gick ner i tempo i skridskoåkningen. Och det övergicktill en passivitet. Vi hade inte noggrannhet och tempo i passningsspelet. Där handlade det om att bryta mönstret och våga, men i stället lämnade vi ofta över ansvaret till någon annan, analyserar huvudtränaren Mats Waltin.

– I slutspelshockey, som det är just nu, ska man inte göra det svårt för sig. Det hände ganska ofta mot Troja att vi valde det svåra, säger Waltin.

Sebastian Höglund gjorde SSK:s enda mål, medan det fanns desto fler som missade målchanserna. Några av dem var Johan Skinnars, Anton Holm, Johan Lorraine, Henrik Nyberg och Fredric Weigel.

– Jag borde ha petat in pucken. Jag tar på mig lite av förlusten tyvärr. Jag har två skitbra lägen som jag borde göra bättre, säger Fredric Weigel, som sin vana – eller ovana – trogen valde att passa när han hade skottläge.

– Ja, jag vet. Alla är på mig om att skjuta mer. Waltin också. Jag kan ju skjuta hyfsat i alla fall. Inte som Holm kanske, men hyfsat, säger Weigel.

Troja/Ljungby var ett av två lag från södra serien som höjde sig över mängden på hösten. Och på onsdag ställs SSK mot det andra topplaget från Småland, det av många favorittippade Västervik.

En match mellan två lag i toppen av tabellen så här långt och en nyckelmatch för SSK på hemmaplan.

Waltin hoppas att hans spelare tar lärdom av förlusten mot Troja.

– Den här karaktären på matcherna kommer tillta mer och mer. Matchen mot Västervik blir av liknande typ. Vi måste komma upp till den matchen och spela enklare, säger Waltin.

Fredric Weigel vill se SSK:s powerplay hitta tillbaka snabbt till normal nivå.

– Kommer vi upp i 50 procents utdelning som vi brukar vara så hade vi vunnit matchen mot Troja. Men de gjorde det bra, samtidigt som det låste sig för oss. Så kan det vara ibland. En förlust kommer till slut, säger Weigel, vars kedja med Johan Lorraine och Anton Holm var osynlig i lördags.

– Troja täppte till bakåt. Det var svårt att glänsa som vi gjort tidigare. Troja är nog det bästa laget vi mött, säger Weigel.