Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-målvakten nära att stanna: "Vi siktar högt"

SSK-målvakten Alexander Sahlin berättar om skadan som han fick under allettan – och att han kom tillbaka snabbare än läkarna trott. Nu är han dessutom nära nytt kontrakt med SSK, enligt en artikel i Gefle Dagblad/Arbetarbladet.– Vi siktar högt i allsvenskan, säger Sahlin.

Alexander Sahlin skadade sig borta mot Troja/Ljungby i allettan. SSK och målvakten höll hemligt hur allvarlig skadan var, men i efterhand berättar Sahlin nu vägen tillbaka. Vilket slutade med succé och avancemang till hockeyallsvenskan för laget.

– Jag fick sprickor i revbenen och en vattenansamling i lungan. Läkarna trodde inte att jag skulle vara tillbaka så snabbt som jag var, de trodde det skulle dröja minst ett par veckor till. Jag kände av det lite i början när jag spelade igen, men nu är det okej. Nästa vecka drar vi i gång försäsongsträningen, sedan siktar vi högt i allsvenskan nästa säsong. Jag ser en ljus framtid i Södertälje, säger Sahlin till GD/AB.

Alexander Sahlin, som är 25 år nu, hade ett optionskontrakt som kommer att förlängas vilken dag som helst, skriver Gefle Dagblad/Arbetarbladet som uppmärksammat Gävlesonen och Brynäsprodukten.

Sahlin berättar i artikeln också om förtroendet han känner från tränaren Mats Waltin.

– Jag har verkligen känt det, att jag kunnat göra en mindre bra match men ändå fått spela nästa. Waltin har visat att han tror på mig. Han är hård och sätter högra krav, men så ska det vara, säger Alexander till GD/AB.

Han storspelade i kvalserien där han stod nio av tio matcher – den enda match han inte spelade i var borta mot Västervik, när avancemanget redan var klart.

– Det har gått bra, det har det gjort. Jag känner absolut att jag utvecklats som målvakt av att äntligen få spela mycket. Jag har fått tillbaka självförtroendet igen, det är det som det handlar om. Det var ett bra val att gå till Södertälje, det är en klassisk förening som har fantastiska fans som verkligen stöttat. Och med facit i hand var det på nåt vis bra att klubben åkte ned en sväng i ettan och fick börja bygga nytt.