Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK letar efter stabiliteten

En seger gör ingen trend. Och SSK har ännu inte vunnit två raka matcher i höst. Nu har SSK chansen att börja bygga en svit borta mot Mora.

SSK har pendlat i prestationerna i höst – och med Anders Sörensen som huvudtränare har humörsvängningarna fortsatt.

En strålande insats i Västerås, djupdykning mot Asplöven och så en urladdning mot Rögle.

Det svänger, men i 7–1-segern senast såg Sörensen en hel del att bygga vidare på inför matchen i Mora i kväll.

– Vi håller ihop laget jättebra och vi får spelvändningar från turnovers i mittzon. Det var kul att se, säger SSK-tränaren.

Och därtill producerade SSK tre mål i numerärt överläge, där nyförvärvet Philip DeSimone och Mario Valery-Trabucco tillförde skicklighet. Två gånger hittade Jonas Engström rätt innan Jake Marto avslutade målskyttet från blålinjen.

– Powerplay var jättebra. Per Nygårds har jobbat med dem och hittat bra detaljer där. Jättekul att se. Nu har vi två formationer som kan göra mål. Och bra killar framför mål också, säger Sörensen.

Men för att klättra högre i tabellen måste SSK börja stapla segrar. Och i år har laget inte lyckats vinna ens två i följd.

Mora har däremot just en sådan minisvit i ryggen, två segrar, mot Almtuna och Oskarshamn.

Och det finns gott om skickliga spelare i laget. Som 19-åriga backarna Mikael Vikstrand och Lukas Bengtsson. Den duon är med tio respektive åtta powerplaypoäng en stor anledning till att Mora utnyttjar mer än var fjärde numerärt överläge.

– Det gäller att vi är skärpta i boxplay. Det är nyckeln, tror jag, säger Sörensen.

Nye centern DeSimone stod för två poäng i debuten – och är nöjd med att ha de första poängen avbockade.

– En bra start. Men vi har en lång väg att gå i tabellen. Vi måste spela så i varje match. Om vi får tyngd i vårt powerplay och snyggar till spelet i defensiv zon en aning så tror jag att vi blir svårslagna, säger DeSimone.