Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-legendarens son till landslaget

Pappa Jörgen Bemström gjorde 14 säsonger i SSK:s A-lag och fem A-landskamper. Nu är det dags för en av sönerna, Emil Bemström, att dra på sig landslagströjan.

Annons

Emil Bemström, 16, har tagits ut i truppen till U17-landslaget som ska spela en turnering i Plymouth, Michigan, USA, 9–13 februari. Där väntar landskamper mot Ryssland, Finland, USA och Tjeckien.

Bemström går på hockeygymnasium i Leksand och spelar för Leksands J18-lag, men har Järna SK som moderklubb. Centern, född 1999, har gjort totalt 26 poäng på 26 matcher i Leksands J18 den här säsongen.

–Det är jättekul för honom naturligtvis. Han har varit med på landslagsläger tidigare men inte nått hela vägen fram förut. Han har jobbat hårt för att komma dit, säger pappa Jörgen Bemström, som var uppskattad center i SSK där det blev 14 säsonger fram till och med säsongen 2008-09. Han spelade även i Modo och Luleå.

Emils ett år yngre bror Linus spelar för SSK:s U16-lag och kusinen Viktor, född 1997 och son till förra SSK-backen Stefan Bemström, går också på Leksands hockeygymnasium och spelar för Leksands J20-lag.