Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-kaptenens besked: ”Jag är klar”

Johan Skinnars är en av flera spelare med option på att förlänga kontraktet. Och lagkaptenen säger till LT att han tänker stanna.

Flera spelare i SSK har optioner på en fortsättning över nästa säsong. Lagkaptenen Johan Skinnars är en av dem – och han tänker stanna.

–Egentligen ska du väl ta det med Pernhem (Mats, klubbdirektör) men frågar du mig så är jag klar för nästa säsong, säger Johan Skinnars till LT.

Skinnars, fostrad i Säters IF i Dalarna, kom till SSK inför säsongen från franska ligan och har snabbt blivit en nyckelspelare och publikfavorit. Han utsågs till lagkapten och har varit en av lagets bärande spelare, inte minst i kvalserien där han gjort flera avgörande mål.

Nu ser han fram emot att spela i hockeyallsvenskan med SSK.

–Ja, självklart. Det ska bli jättekul, säger han.

Först ser han dock fram emot säsongens sista hemmamatch, i morgon lördag hemma mot Asplöven.

–Det ska bli skitkul att avsluta hemma och förhoppningsvis kommer många supportrar och firar med oss. Då ska vi försöka ge något tillbaka också med en bra prestation, säger Skinnars.

Han har varit skadedrabbad under kvalserien, men har inga planer på att stå över spel.

–Absolut inte, det är bara att bita ihop. Man vill ju vara med grabbarna nu och spela hela vägen ut, man vet ju inte vilka som blir kvar och vilka som lämnar laget och så, säger Skinnars.

SSK:s match är näst intill betydelselös sportsligt då kvalserien redan är avgjord, med SSK och Västervik som klara för uppflyttning. Det enda som kan spela någon roll är tredjeplatsen i tabellen, i händelse av att en plats i hockeyallsvenskan blir vakant – Västerås riskerar nedflyttning av ekonomiska skäl.

Som LT tidigare berättat kommer en eventuell vakant plats att fyllas av lag tre i kvalserien. Ett besked om detta kan komma troligtvis tidigast i maj.

SSK:s lagbygge 2016-17

Spelare klara för säsongen 2016–17: backarna Petter Lindberg och Olov Lundqvist samt centrar Jonas Westerling och Karl Olofsson.

Spelare med option, där det ännu är oklart vilka som har kontrakt som gäller nästa säsong: Alexander Sahlin, backarna Adam Hansen och Marcus Lundberg, centern Fredric Weigel och forwards Lucas Carlsson, Sebastian Höglund, Patrik Kallmert, Henrik Nyberg, Johan Skinnars, Henrik Thegel och Daniel Andersson.

Huvudtränaren Mats Waltin har kontrakt även för säsongen 2017-18.

Spelare med utgående kontrakt utan känd option: målvakterna Jonathan Iilahti och Calle Brattenberger, backen Fredric Larsson samt forwards Christofer Blid, Pontus Engström, Anton Holm och Johan Lorraine.

Assisterande tränaren Martin Karlsson har utgående kontrakt.