Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-kaptenen visade vägen: "Otroligt viktigt"

Med två mål förde Johan Skinnars sitt SSK till seger hemma mot Troja/Ljungby i kvalserien. SSK vann med 4-1 och tog ännu ett steg tillbaka till hockeyallsvenskan.

SSK ångar på mot hockeyallsvenskan. Laget tog en övertygande seger hemma mot Troja/Ljungby inför 3 645 åskådare – och den som visade vägen var lagkaptenen Johan Skinnars som gjorde två mål.

Skinnars gjorde comeback efter att ha missat två matcher på grund av skada, och han gjorde viktiga 1-0 och 2-1 för SSK.

Adam Hansen och Johan Lorraine ökade på för SSK som gjorde en mycket bra tredje period där laget avgjorde matchen.

-Skönt med seger. Det har varit väldigt frustrerande att stå vid sidan och se på. Först tyckte jag bara det var skönt att vara med igen. Men sen var det såklart jättekul att göra mål, säger Johan Skinnars.

SSK dominerade den första perioden och tog rättvist ledningen, i powerplay. Det var i princip spel mot ett mål den perioden, och Troja drog på sig utvisningar vilket gjorde SSK:s tryck ännu hårdare. Men de verkligt heta chanserna saknades innan Johan Skinnars sköt 1-0 efter snabbt passningsspel från Henrik Nyberg och Jonas Westerling.

Troja stod upp bättre defensivt och fick kontroll på hemmalaget, och kunde i stället komma i farliga kontringar gång på gång. Till slut sprack Alexander Sahlins nolla, Jonas Johansson sköt 1-1 och målet var då inte ologiskt.

SSK spelade inte bra, men just när det såg som sämst ut klev Johan Skinnars fram igen. Han vände bort en motståndare och lyckades få in pucken till 2-1, ”köksvägen”, på målvakten Robin Johansson – mycket tack vare Sebastian Höglunds hårda jobb framför målburen.

-Vi var inte nöjda med vårt spel i andra perioden. Därför var det otroligt viktigt att vi gjorde 2-1 och fick med oss det in i periodpausen, säger Johan Skinnars, som gjorde sitt 30:e och 31:a mål för säsongen.

I den tredje perioden tog SSK kontroll över matchen igen och skapade flera farliga chanser innan Adam Hansen dundrade in 3-1 med ett slagskott. Med fem minuter kvar ökade Johan Lorraine på till 4-1, mycket fint serverad av Jonas Westerling – den sistnämnde stod för två assist i matchen.

SSK kontrollerade händelserna hela vägen till slutsignalen, något som Mats Waltin var väldigt nöjd med.

-Vi håller oss till de ramar vi kommit överens om, alla gör det de ska och respekterar det vi gjort upp, säger Mats Waltin.

Johan Skinnars försäkrar efteråt att han kommer att kunna spela mot Sundsvall borta på lördag.

-Ja, det är lugnt. Det enda jag måste tänka på är att vara noggrann med uppvärmning och vissa detaljer, säger Skinnars.

Matchfakta

SSK-Troja/Ljungby 2-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (19.00) Johan Skinnars (Henrik Nyberg, Jonas Westerling).

Andra perioden: 1-1 (6.11) Jonas Johansson (Jonas Pontusson, Tobias Törnkvist), 2-1 (18.10) Johan Skinnars (Petter Lindberg, Sebastian Höglund).

Tredje perioden: 3-1 (2.12) Adam Hansen (Patrik Kallmert), 4-1 (14.54) Johan Lorraine (Jonas Westerling).

Skott: 32-21 (12-6, 10-9, 10-6).

Utvisningar, SSK: 2 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 20 min.

Troja: 6 x 2 min, 1x10 min.

Domare: Peter Lyth.

Målvakt, SSK: Alexander Sahlin, 95 procent.

Troja: Robin Johansson, 87 procent.

SSK:s lag mot Troja:

Målvakt: Alexander Sahlin (Calle Brattenberger).

Första femman: Adam Hansen, Robin Nilsson – Anton Holm, Fredric

Weigel, Henrik Nyberg.

Andra femman: Jonas Vidlund, Petter Lindberg – Lucas Carlsson, Sebastian Höglund, Johan Skinnars.

Tredje femman: Olov Lundqvist, Fredric Larsson – Johan Lorraine, Jonas Westerling, Patrik Kallmert.

Fjärde femman: Tobias Björklund, Paul Eriksson – Daniel Andersson, Karl Olofsson, Måns Lindbäck.

Saknas gör forwards Christofer Blid (borta resten av säsongen), Pontus Engström, Henrik Thegel. Backen Marcus Lundberg är ej ombytt.