Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-kaptenen missar även nästa match

SSK tvingas klara sig utan sin viktige lagkapten Johan Skinnars även på måndag borta mot Asplöven.

Den viktige forwarden Johan Skinnars tvingas avstå spel i ytterligare en match – och kommer inte till spel i måndagens tuffa bortamatch mot Asplöven i Haparanda.

Mats Waltin vill inte beskriva skadan på annat sätt än att det handlar om en överbelastning.

-Jag resonerar som så att om han spelar på måndag och det är för tidigt, då kan han bli borta hela kvalserien om det vill sig illa. Därför är det bättre att vi håller oss kalla och ger Skinnars chansen att bli hundra procent i stället, säger Mats Waltin och tillägger:

-Min tanke nu är att han kan komma att spela på torsdag, inte tidigare.

Skinnars är ett tungt avbräck för SSK, både som ledare och som poängmakare. SSK saknar även målfarlige forwarden Henrik Thegel och fick lägga ett tungt offensivt ansvar på kedjan med Fredric Weigel, Anton Holm och Henrik Nyberg i fredagens match mot Västervik.

Det var näst intill bara den trion som skapade något offensivt för SSK – som trots det hade ledningen länge men till slut förlorade med 2-5.

Även Thegel kommer att missa matchen mot Asplöven, en av de tuffaste uppgifterna SSK ställs inför i kvalserien. Han åkte på en hjärnskakning på en träning tidigare i veckan och enligt Waltin gick han in i den så kallade ”trappan”, där man långsamt trappar upp träning och belastning för att bli återställd, i dag lördag.

-Om han inte åker på något bakslag kan han vara med och konkurrera i slutet på veckan. Men får han ett bakslag, ja då har han nog spelat färdigt den här säsongen, säger Mats Waltin.

Thegel kan därmed tidigast göra comeback nästa lördag, på påskafton, då SSK spelar borta mot Sundsvall.

SSK saknade även backen Paul Eriksson i fredagens match. Han tränade åter på lördagen men var då kraftigt tejpad i den fot han haft problem med tidigare under säsongen. Eriksson ska testas igen under söndagen då beslut tas om han kan spela mot Asplöven.

Läs mer: SSK har dumpat forward