Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-junior aktuell för VM

Han har inte spelat en enda seniormatch med SSK i division 1. Trots det är SSK:s juniorstjärna Lukas Haudum aktuell för Österrikes VM-trupp.

Annons

SSK J20 gjorde en bra säsong och gick till slutspel för första gången på flera år. Mycket tack vare österrikiske talangen Lukas Haudum som gjorde succé med 17 mål 19 assists på 42 matcher.

Trots att han inte gjort en enda match i a-laget i division 1 är han nu aktuell för spel i B-VM för Österrike. Enligt Hockeymagasinet finns 18-åringen med i Österrikes preliminära trupp.

– Jag var inte säker på att jag skulle komma med men jag hoppades på det. Det kommer bli tufft men jag är väldigt glad och exalterad. Överlag är jag nöjd över min säsong men det kunde ha varit bättre. Jag har haft några dippar där jag inte har spelat så bra, säger Haudum till Hockeymagasinet.

Österrike träningsmatchar inför B-VM mot Ungern och Italien. VM-turneringens andra division spelas sedan i Polska Katowice spelas sedan. Om Haudum kommer med dit väntar VM-premiär mot Sydkorea lördagen 23 april.