Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK fullständigt överkörda av Troja – lagen byter plats i tabellen

Det skiljde tre poäng mellan Troja-Ljungby och SSK inför fredagens match. Efteråt skiljde det noll poäng och ett stukat självförtroende. SSK blev nämligen fullständigt överkörda och halkade ner under kvalstrecket efter 6-0-förlusten.

Det var ett formstarkt Troja-Ljungby som mötte ett formsvagt SSK i fredagens drabbning i Ljungby arena. I tabellen skiljde det bara tre poäng, men på isen skiljde det både effektivitet och vilja.

Matchen, som var den tredje lagen emellan den här säsongen, började sömnigt utan några rejäla målchanser eller fysiskt spel. Istället var det två lag som "kände på varandra" i den första perioden.

SSK hade dock mer puck, flest avslut och ett skott i ribban av skyttekungen Thomas Valkvae-Olsen innan perioden var över.

I den andra ronden kom Troja ut som ett helt annat lag till en början och spelade med högre aggressivitet. SSK stressades till misstag i egen zon och efter fyra minuter av mittperioden snodde Jesper Thörnberg pucken av backen Henrik Malmström precis framför SSK-målvakten George Sörensen och kunde raka in 1-0 mellan benen.

Bortalaget jobbade sig dock in i perioden och precis som i första hade man mer puck och sköt fler skott på mål än Troja. Vilket gav utdelning. Ologiskt dock för hemmalaget.

Återigen var det slarv som låg bakom. Denna gång var det Nicklas Heinerö i SSK som blev av med pucken i eget slott. Efter en snabb passning i sidled kunde Jens Holmström i Troja trycka upp 2-0 i nättaket.

Efter det hämtade sig aldrig SSK. I stället rasade man ihop fullständigt.

I den sista perioden rasade allt för bortalaget. Det började med ett bortdömt mål av Jacob Spångberg i den sjätte minuten. Domaren ansåg att en SSK-spelare stod i målgården när backen sköt och dömde bort målet efter videogranskning.

Bara sekunder senare kunde Troja göra 3-0. Men inte nog med det. Inom loppet av tre minuter och 25 sekunder gör hemmalaget även 4-0 och 5-0.

Ridå för SSK som släpper in ytterligare ett mål innan målvakten George Sörensen får nog. Lucas Klarström får därmed göra debut för klubben. Men det var knappast så här han ville göra det.

I och med segern klättrar Troja upp över SSK i tabellen. SSK är nu näst sist och får fira nyår med sju förluster på de åtta senaste matcherna.

I nästa omgång, den 32:a i hockeyallsvenskan, ställs SSK mot Timrå hemma i Scaniarinken medan Troja tar sig ann Modo på bortais. Båda matcherna spelas den 3 januari.

FAKTA

Troja/Ljungby - SSK 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)

Mål: 1-0 (24) Jesper Thörnberg, 2-0 (31) Jens Holmström (Tor immo), 3-0 (46) Tor Immo (Jens Holmström), 4-0 (49) Jesper Thörnberg (Juuso Rajala, Simon Fredriksson), 5-0 (49) Nikolai Meyer (Sebastian Benker), 6-0 (56) Nikolai Meyer (Mattias Nilsson).

Skott: Skott: 26-30 (9-12, 9-12, 8-6)

Utvisningar: Troja 6x2, 1x20, SSK 6x2