Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-forwarden stängs av i flera matcher

Michael Schumachers matchstraff i Västervik blir kostsamt. SSK:s nyförvärv missar resten av försäsongen - och seriepremiären.

Att Michael Schumacher inte skulle spela torsdagskvällens match mot Vita Hästen stod redan klart, efter matchstraffet och slashingen på Västerviks Oscar Karlsson i tisdags.

Men straffet blir hårdare än så.

På torsdagen utdömde disciplinnämnden fem matchers avstängning för den uppmärksammade förseelsen. Dessutom ska Michael Schumacher betala 6000 kronor i böter.

Därmed missar SSK-forwarden chansen att hitta formen under försäsongen, då han nu stängs av från lagets fyra återstående träningsmatcher. Och dessutom även seriepremiären borta mot Tingsryd den 14 september.

Först i andra omgången, hemma mot AIK, kan Schumacher vara tillbaka.

I domen fastslår nämnden fyra "nyckelfaktorer": att slaget delats ut med tvåhandsfattning, att det var kraftfullt och medvetet, samt att ingen skada uppstod.

Nämnden köpte helt enkelt inte Schumachers förklaring om att slashingen inte var medveten. "Jag försöker återfå balansen samt reflexmässigt få ner klubban mot isen varav densamma råkar träffa motståndaren som tacklat mig i ryggen/nacken. Det var olyckligt men en ren olyckshändelse och absolut inte avsiktligt", skrev Michael Schumacher till disciplinnämnden.

Men nämnden gick på en annan linje och skriver bland annat "att Michael Schumacher gjort sig skyldig till tackling mot huvudet".

Det här är något som förvånade Mats Waltin - och SSK-tränaren antyder att klubben kan komma att överklaga ärendet.

– Jag har inte så mycket att kommentera just nu. Vi tar det till oss. I nuläget har jag inte någon kommentar till det, säger Mats Waltin först.

Är det något ni kan komma att gå vidare med?

– Ja, det är mycket möjligt. Spontant som det känns, ja.

Du tycker att det är en för hård dom?

– Ja. När jag läser texten så överensstämmer inte det med det jag hade med mig från i förrgår, framförallt från domaren. Så vi får se vart det tar vägen.

Läs även: Waltin: ”Det ser förjävligt illa ut, men jag tror på Michael”

Jättekritik mot SSK-forwarden efter attacken: "Ett riktigt psykbryt"

SSK-spelare högg motståndare i nacken: "Det var inte med flit"