Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-forward kan bli borta länge

Här är ett bakslag som kan bli kännbart för SSK: Lucas Carlsson riskerar att behöva en operation - och kan då missa upp till sex månader av säsongen.

Två spelare saknades på SSK:s isträning på onsdagen: Petter Lindberg och Lucas Carlsson.

Adam Hansen var på is - men tränade inte för fullt. Rehabiliteringen efter backens höftoperation går framåt och Hansen ska kunna träna för fullt igen om någon vecka.

Petter Lindberg har åkt på en fotskada, men det ska enligt uppgift inte vara något som håller honom borta en längre tid.

Med Lucas Carlsson är det värre.

22-åringen, som gjorde 45 poäng på 53 matcher förra säsongen, kan behöva operera höften. Och kan då bli borta länge.

– Det är ett gissel. Han har haft problem över tid, nästan två år. Han blir hämmad och har inte kunnat träna för fullt över lång tid. Nu är vi i det läget, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

Läkarna har inte kunnat hitta roten till Carlssons problem. Förrän nu. En specialist såg omgående att lårbenet växer in mot höftkulan – vilket kan kräva en operation. Efter en konsultation senare i augusti står det klart.

– Det är lite segt att det kommer så sent. Egentligen är det en operation som man ska göra direkt efter säsongen, men eftersom de hittade den nu så sent blir det lite fel, säger Lucas Carlsson, medan han ser sitt lag genomföra säsongens tredje ispass.

Vid en operation är rehabiliteringstiden tre till sex månader, beroende på hur omfattande ingreppet blir.

– Det är tråkigt, men det är bra att vi vet vad det är för skada. Det är bara att kriga på nu och försöka vara så bra tränad som möjligt före operationen, så att jag kommer tillbaka ännu fortare, säger forwarden.

– Han är 22 år och i en väldigt viktig tidpunkt i sin karriär. Då bygger det på att han kan träna för fullt hela tiden. Och det här har legat och gnagt hos honom ganska länge. Så jag tror att det är viktigt att se det över tid. För Lucas egen skull och för hans karriärs skull är det viktigt att man är noggrann med det som sker nu, säger Mats Waltin.

Om han tvingas till operation och blir borta en längre tid, hur påverkar det hur ni bygger truppen?

– Jag har en beredskap för det här. Det är inget nytt. Nu inväntar vi bara att få klart för oss var det tar vägen för Lucas. Sedan är det mer mina tankar att få tillbaka Lucas så fort det går efter det eventuella ingreppet, säger SSK-tränaren.