Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK förlängde säsongen efter seger över Pantern

Tingsryd besegrade Modo under onsdagskvällen. Därmed kunde SSK säkra en topp åtta-placering genom att vinna över Pantern i Scaniarinken. Och visst gjorde man det. Efter 4-1-segern är man nu klara för slutspelsserien.

En åttondeplats och därmed fortsatt spel den här säsongen stod på spel för SSK när man mötte Pantern hemma i Scaniarinken i hockeyallsvenskans sista omgång under onsdagskvällen.

SSK hade inte längre allt i egna händer efter 2-8-förlusten senast mot Almtuna, utan var piskat att ta fler poäng än Modo på åttondeplats och minst lika många som Vita Hästen på tiondeplats. Detta då alla tre lagen stod på lika många poäng.

Pantern i sin tur var redan klara för fortsatt spel och hade endast placeringar att spela om. Men det märktes inte när matchen väl började. Både lagen drog upp ett högt tempo direkt i första perioden även om de riktigt heta målchanserna uteblev till en början.

Men efter halva första ronden spelad tog SSK över taktpinnen och skapade flera fina lägen att ta ledningen bakom Jonatan Bjurö i bortamålet. Skotten vanns dock av Pantern i en period som slutade mållös.

I andra perioden han knappt publiken i Scaniarinken sätta sig på sina platser innan Thomas Valkvae-Olsen och Christopher Bengtsson kom helt fria från blålinjen mot just Bjurö. Men avslutet höll inte playoff-klass. Inte den gången.

Men bara minuter senare, i spel fem mot fyra, kommer så ledningsmålet. Efter ett fint klapp-klapp-spel visar Christopher Bengtsson varför han jagas av flera SHL-klubbar då han prickar krysset med ett fint handledsskott. SSK:s första powerplaymål på sex matcher.

Efter målet tar bortalaget Pantern över taktpinnen. Man kommer till flera fina avslutningslägen i slottet framför hemmamålvakten Henrik Lundberg som dock håller sig kall och kan hålla nollan intakt utan större problem.

Sista minuterna av andra perioden blir riktigt underhållande. Spelet böljar fram och tillbaka och båda lagen skapar nog med målchanser för att göra tre mål vardera. Bland annat bränner SSK ett friläge.

Inför sista perioden är det många i Scaniarinken som håller minst ett öga på Modos och Vita Hästens öden. Och där och då ser SSK:s säsong ut att förlängas. Både lagen har nämligen bara 1-1 när 20 minuter återstår av grundserien.

En och en halv minut in i sista period har SSK och backen Stefan Johansson sin stora chans att avgöra matchen mot Pantern när han helt ren på bortre stolpen bara ska raka in pucken i öppet mål. Men då står målvakten Bjurö för matchens delikatess när han är snabb i sidled och plockar pucken.

Men det ska komma fler lägen. För båda lagen. Trots att det står så mycket på spel för SSK fortsätter matchen att bölja fram och tillbaka med mängder av farliga avslut.

Med drygt 13 minuter kvar av matchen kommer så det förlösande 2-0-målet för hemmalaget. Ludwig Blomstrand slår in sin egen retur sittandes på knä. 3-0 mindre än fyra minuter senare är desto snyggare. Ett annat nyförvärv under säsongen, David Åslin, åker upp från egen zon och sprätter upp pucken i nättaket.

Trots att Pantern sedan reducerar med åtta minuter kvar att spela blir det aldrig riktigt spännande. Allas blickar riktas nu istället mot matchen Tingsryd Modo. Och när Tingsryd avgör med en och en halv minut kvar att spela utbryter ett enormt jubel i Scaniarinken.

När Christopher Bengtsson sedan avgör med sitt 4-1-mål i tom bur kan SSK-spelarna fira att åttondeplatsen är säkrad.

FAKTA

SSK - Pantern 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Mål:

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (23.54 (PP) Christopher Bengtsson (Thomas Valkvae-Olsen, Marcus Bohman)

Tredje perioden: 2-0 (47.28) Ludwig Blomstrand (David Åslin), 3-0 (51.11) David Åslin, 3-1 (52.34) Martin Janohls (Sebastian Dyk, Anders Grönlund, 4-1 (59.59) Christopher Bengtsson

Skott: 26-32 (7-9, 10-11, 9-12)

Utvisningar: SSK: 2x2 Pantern: 4x2

Publik: 2589