Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK föll och tappade serieledningen

SSK hade chansen att göra ett litet, men viktigt ryck i toppen. Den chansen tog man inte. Istället är Hudding nya serieledare när halva allettan är spelad.

Annons

Södertälje SK har gått som tåget i allettan hittills och toppade serien inför söndagens möte med tvåan Huddinge.

Men Huddinge låg bara två poäng bakom efter en imponerande start som chokerat många i inledningen av allettan.

SSK slog Huddinge båda gångerna i grundserien, och hade nu ett fint läge att bevisa att man är ett bättre lag även i allettan.

Och bortalaget fick den starten man behövde i ett fullsatt Björkängshallen i Huddinge. 1–0 kom genom notoriske målskytten Anton Holm, vackert framspelad av Fredric Weigel.

– Vi gör det bra och spelar en bra hockey. Vår femma skapar stora problem för dem och vi är det klart bättre laget under hela matchen, säger Fredric Weigel som spelar med just Holm och Johan Lorraine.

Bättre laget eller inte. Efter den fina starten för SSK fick man sedan ge sig, och förlorade seriefinalen mot Huddinge, som därmed gick om SSK och upp i topp med halva allettan spelad.

– Det speglar inte matchen alls. Det är jäkligt surt och det känns skit att förlora, speciellt när det är så viktig match. Vi hade ett jätteläge att skaffa oss ett bra utgångsläge. Men vi sätter inte våra chanser. Hade vi gjort det hade det sett annorlunda ut. Vi vinner den här matchen åtta av tio gånger, men det ska bli skönt att ta revansch mot dem på hemmaplan senare. Det hade varit skönt att ta direktplatsen för att slippa ångesten i play off, säger Weigel.

Är Huddinge betydligt bättre nu om man jämför med grundserien?

– De spelar tajtare och ligger på defensiven nu. De har en femma som är bra i deras första formation, resten är skitspelare som bara lägger ut pucken.

SSK var under stora delar av matchen det spelförande laget, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna då många av skotten kom ur dåliga lägen.

En som inte tog skott i fel läge var Christofer Blid som tog pucken, gick rakt på mål, tog sin egen retur och satte 2–1 till SSK i tredje perioden. Men det räckte inte och SSK tappade sin ledning två gånger om, och sedan matchen.

– Vi är fler som behöver göra så som Blid och gå rakt in på kassen, det blir lite omständigt ibland, säger Weigel.

SSK:s tränare Mats Waltin höll med Weigel om att man gjorde en bra match trots förlusten.

– Spelmässigt är jag nöjd. Tycker det är en av våra bättre matcher spelmässigt. Sen resultatmässigt är det ju inte bra. Men sånt händer.

Däremot håller han Huddinge som lag högre än Weigel.

– De är alltid bra. Jag tycker även att de var bra i grundserien. Det är samma, det är jämna matcher mot Huddinge, säger Waltin.