Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-floppen är största hotet i kväll

”Super-Mario” blev en flopp i SSK. I kväll är Mario Valery-Trabucco, 29, tillbaka i Axa sports center – som motståndarnas och allettans bästa forward.

Med smeknamnet ”Super-Mario” kom Mario Valery-Trabucco från tyska ligan till SSK inför säsongen 2013–14. Men redan efter tio matcher, med bara tre assist på kontot, fick han sparken och fortsatte karriären i Asplöven.

– Det var en tuff situation. Jag hade en fotskada och var inte hundra procent. Jag kunde inte spela så mycket, klubben ville inte vänta. Det är så hockeyn är, det är business, säger Mario till LT.

Via spel i Tyskland och Italien har vägarna tagit kanadensaren till Södertälje igen. I kvällens motståndarlag Kallinge-Ronneby har han gjort succé och leder allettans poängliga med tio poäng på åtta matcher.

I söndags gjorde han tre assistpoäng när Kallinge slog Troja/Ljungby och han är därmed ett av motståndarnas främsta vapen för att slå SSK.

– Jaså, leder jag poängligan? Det visste jag inte. Men det känns ju bra, säger han.

– Formen är bra just nu, både för mig och laget. Det blir en kul match, och kul för mig att komma tillbaka till Södertälje. Självklart skulle det vara en bra känsla att komma tillbaka och vinna. Men det är ingen revansch eller så jag är ute efter, säger Mario, som spelar med nummer 34 i Kallinge-Ronneby.

Laget tränas av förra Djurgårdentränaren Tony Zabel, som använder Mario så mycket som möjligt i offensiva situationer.

–Han tillför skicklighet, han kan lugna ner spelet när det behövs och det är bra i vårt relativt unga lag där många är vana att tuta och köra. Mario är ju bara 29 år men superrutinerad på den här nivån. Och i powerplay ska han glänsa och i vårt lag har han gjort det, säger Tony Zabel.

Nyckeln för hans lag mot SSK blir att hålla sig till sitt eget spel. Målet är givetvis att slå SSK och förbättra sin position i allettan, där laget just nu är femma, precis över play off-strecket.

–Vi behöver hålla oss till vår hockey och göra det konsekvent. Det är det mest konsekventa laget som vinner flest matcher, säger Zabel.