Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK byter målvakt - Sahlin gör comeback

SSK byter målvakt till playoff-match två mot Halmstad. Alexander Sahlin är tillbaka i kassen efter sin skada.

Efter fyra matchers frånvaro är det dags för comeback för SSK-målvakten Alexander Sahlin. Han vaktar målet i playoff-match två mot Halmstad på lördagen.

–Han är på väg upp ordentligt. Han kommer att stå i morgon, säger tränaren Mats Waltin.

Sahlin sade tidigare i veckan i en LT-intervju att han var redo för spel redan till matchen i går, torsdag, när playoff-spelet inleddes. Men Waltin tyckte annorlunda och valde Calle Brattenberger som lagets målvakt. SSK vann matchen enkelt med 7-2.

Sahlin skadade sig i allettan i slutet av första perioden i bortamötet med Troja/Ljungby, en match där Jonathan Iilahti kom in och räddade 30 av 31 skott och styrde sitt lag till seger efter straffläggning.

Men SSK har saknat Sahlin som var ohotat förstaval nästan hela allettan, där han var den statistiskt tredje bästa målvakten i serien med nästan exakt två insläppta mål per match och en räddningsprocent på nästan 93.

Utan Sahlin i målet förlorade SSK mot Västervik (0-6, Iilahti började i mål och blev skadad, Brattenberger tog över inför andra perioden), vann 3-0 mot Huddinge och föll 2-3 mot Visby/Roma (Brattenberger i mål).

Det mesta pekar på att SSK ska vinna lördagens match, efter att styrkeförhållandena mellan lagen visat sig i torsdagens match. Men Waltin tycker inte att hans lag avslutade matchen mot Halmstad särskilt bra.

–Sista 30 minuterna är de lika bra som oss. Vi går ner oss och de fortsätter köra på, trots att de var i underläge. Vi möts på halva vägen kan man säga. Och det håller inte. Det kändes sådär, det funkar inte om det inte är ordning och reda i vårt spel, säger Waltin.

Backen Jonas Vidlund klev av mot Halmstad efter att ha fått ett skott på knät. Men han ska kunna spela, enligt SSK-tränaren.

–Det finns stora möjligheter att han kan spela (på lördagen), säger Waltin om Vidlund.

Om SSK vinner lördagens match är laget klart för playoff 2 – vinner Halmstad väntar en tredje och avgörande match i Scaniarinken på söndagen.

Vilka lag som möter vilka i playoff 2 lottas fram på måndag förmiddag.